Koulutushulluuksia

Share |

Sunnuntai 31.3.2013 - Juha Vuorio


Hallituksemme on päättänyt vähentää ammatillisen opetuksen paikkoja mm. Pohjois-Pohjanmaalla. Jo tällä hetkellä suuri joukko nuoria syrjäytyy kun työpaikkojakaan ei ole, kun halpamaiden ihmiset tuodaan tänne alipalkalla töihin. Eikä puolestaan lukiokaan sovi muutenkaan kaikille (vaikka sieltä opiskelupaikka joillekin löytyisikin).

Tällaisina aikoina pitäisi nimenomaan tarjota mahdollisuuksia opiskeluun, ja erityisesti konkreettisiin ammateihin ja käden taitoihin tarvitsemme nuoria. Oulun seudulla ja ylipäätään Pohjois-Pohjanmaalla on Suomen nuorin ikärakenne, johon olisi vastattava lisäämällä koulutuspaikkoja, ei suinkaan vähentämällä.

Mutta pääkaupunkiseudulle nämä kehäkolmosen valtapuolueet Kokoomus, SDP ja Vihreät kyllä lisäävät koulutuspaikkoja, vieläpä runsaasti. Tavoitteena lienee siirtää loputkin ihmiset tuolle omalla valta-alueelleen.

********************************************************************************

Vihreiden entinen puheenjohtaja ja nykyinen europarlamentaarikko Tarja Cronberg ehdotti hiljan, että Suomi kouluttaisi 50 000 espanjalaisnuorta, koska Espanjanssa on nuorilla heikko työllisyystilanne.

Voi vain hämmästellä miten jalat ilmassa eliittimme liihottaa, ymmärtämättä mitään Suomen kansakunnan ihmisten arjesta. Täällä syrjäytyy koko ajan nuoria, koska ei ole koulutuspaikkoja. Ja muuallakin leikataan kiivaasti julkisia palveluja, silti velkaannutaan nopeasti.

Voi järjen köyhyys.

********************************************************************************

Ja ehkäpä murheellisin asia viimeiseksi.

Tulevana syksynä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa alkavat maisterinohjelmat ovat kaikki englanninkielisiä.Tällöin pääkaupunkiseudulla saa ekonomikoulutusta vain kahdella kielellä; ruotsiksi ja englanniksi.

Tällä tavoin sivistyneistömme (yliopiston johto ja maamme hallitus) alkavat tuhota suomen kielen asemaa maassamme.

Luonnollisesti näin Pohjois-Suomen kannalta Aalto-yliopisto on kaukana, mutta Oulun yliopistossa on aivan sama suuntaus menossa. Joka tapauksessa on järjetöntä, että ETA-maiden ulkopuolelta tänne saa tulla ilmaiseksi opiskelemaan, lisäksi vieläpä niin, että vähennämme omakielisiä koulutusresursseja näiden takia.

Tämä linja sopii hyvin Kokoomuksen ja SDP:n kansainvälistymistavoitteisiin.

Tähän maahan tarvitaan suomalaista muutosvoimaa, nykyisen eliitin tuhotöiden sijaan.

Avainsanat: koulutus, kieli, kulttuuri