Moskovan keskushallinto

Share |

Lauantai 23.11.2013 - Juha Vuorio


Otsikkoon lipsahti virhe, olisi pitänyt lukea "Brysselin keskushallinto"

Kirjaan tähän aiheesta ajatuksia sitä mukaan kuin muistan tai tulee muuten ajankohtaiseksi.

****************************************************************************************************

Itse äänestin aikoinaan EU:n puolesta. Tällöin Neuvostoliitto oli juuri romahtamassa, joten jonkinlainen poliittisen aseman varmistaminen oli yksi motiivi kuulua tänä maailmanaikana tähän eurooppalaiseen liittoumaan. Toki ajattelin, että on ylipäätään hyvä kuulua läntisen Euroopan kulttuuripiiriin, ja että vaikkapa kaikenlainen yritystoiminta helpottuu tämän myötä EU-maiden suuntaan.

Ajattelin myös, että kukin liittouma aikanaan, muutamme kansainvälisiä suhteitamme kun se on aikanaan ajankohtaista.

Lisäksi ajattelin, että Saksa pitää Etelä-Euroopan maat talouskurissa, siltä osin kuin Unionissa tarvitaan; kuinka väärässä olinkaan. Juuri Saksan johdollahan tätä epäoikeudenmukaista varallisuuden uusjakoa toteutetaan.

Huomattavaa on myös, että vientimme euroalueelle on suhteellisen pientä, eikä ole ollenkaan kasvanut euroaikana. Seitsemästä suurimmasta vientimaastamme vain kaksi on euromaita.

Nyt kun EU:ta ollaan kehittämässä sen omien sääntöjen vastaisesti yhteisten velkavastuiden avulla liittovaltion suuntaan, niin olemme selkeästi tiellä, josta pitää tavalla tai toisella kääntyä meille järkevään suuntaan.

Englannin pääministerin David Cameronin avaus kesällä 2013 EU:n uudelleenjärjestämiseksi on tervetullut. Tosin kannattaa muistaa, että kun Englanti halusi taannoin vähentää jäsenmaksuaan Unionille niin keskustalainen pääministerimme Matti Vanhanen lupasi, että Suomi maksaa mielellään osan tästä aiheutuvista kustannuksista.

****************************************************************************************************

Eurosta on sanottu, että se ei voi toimia koska maat, jotka kuuluvat Euroon ovat taloudelliselta luonteeltaan niinkin erilaisia. Tämä voi hyvinkin pitää paikkaansa mutta mielestäni nykyinen jo yli kolme vuotta kestänyt "eurokriisi" ei johdu tästä talouksien erilaisuudesta.

Tämä "eurokriisi" johtuu pelkästään siitä että vastuuttomat EU:n johtavat poliitikot painostavat muita maita ottamaan heidän pankkiensa myöntämät roskalainat veronmaksajiensa piikkiin. Ja vastuuttomat pienen maan valtapuolueet (Keskusta - Kokoomus - SDP) tekivät työtä käskettyä aina kun pääsivät hallitukseen.

Tosiasiassa eurolla ei olisi nyt ainakaan mitään pahempaa onglemaa jos alusta pitäen jokainen velallinen ja velkoja olisi hoitanut asiansa keskenään. EU:n valtionpäämiesten kokouksia, eikä tähän kaikkeen liittyvää muuta toimintaa olisi tarvittu ollenkaan. Nyt poliittiset johtajamme ovat jo vuosikausia suunnanneet kaiken energiansa täysin turhiin, ja todellisuudessa tilannetta huonontaviin toimiin pitkittämällä ja monimutkaistamalla Euro-alueen talousvaikeuksia.

Mutta äänestäjät päättävät, jatkuuko tämä meno tulevaisuudessakin!

****************************************************************************************************

Perussuomalaisten euroedustaja Sampo Terho kertoi, että nyt kuluneen viisivuotiskauden aikana EU-parlamentissa on äänestetty noin 50 000 kertaa. Siis viisikymmentä tuhatta! Äänestykset etenevät muutaman kymmenen sekunnin välein. Ja ei puhettakaan, että olisi sähköiset äänestysnapit; äänestykset tehdään viittaamalla!

Tämä tarkoittaa sitä, että kukaan euroedustaja ei voi tietää kuin hyvin pienessä määrässä asioita, mistä on oikeasti kysymys. Käytännössä tämä tarkoittaa, että byrokraatit ja lobbarit johtavat parlamenttia ja EU:ta.

Sampo tiivisti hyvin asian: tarvitsemme vähemmän regulaatiota ja samalla parempaa regulaatiota!

Lisään vielä, että silloin kun liityimme Unioniin, niin puhuttiin subsideriaatti- eli läheisyysperiaatteesta. Sen jälkeen siitä ei ole kuultukaan!

****************************************************************************************************

Noissa europarlamentin äänestyksissä on kuulemma vaikka mitä asioita; vaikkapa säleverhojen naruista mehiläisten hoitoon. Tuota jälkimmäistä satun tuntemaankin.

Näyttäisi siltä, että tietyt direktiivit tulevat meille hallintoalamaisille jopa suoraan virkamiesreittiä. Tältä ainankin näytti tuo vuosi sitten yhtäkkiä ilmaantunut mehiläisten pesärekisteri joka vuoden 2012 alusta yllättäen kerrottiin tulevan pakollisena ja siten että jo muutaman kuukauden kuluttua kaikkien pesien pitäisi olla rekisteröity Suomessa (vaikka ei ollut vielä edes lomakkeita yms. tähän olemassa).

Tuota ilmeisesti perusteltiin mehiläistautien torjunnalla. Tosin kukaan tuntemani mehiläishoitaja ei ymmärtänyt miten tämä auttaisi mehiläishoitoa jo yhdistyksillä olevaan tietoon verrattuna.

No minäkin siis olen kirjautunut eläintenpitäjäksi lähettämällä kolme lomaketta kunnan jollekin viranomaiselle (en muista mille). Ne pitäisi tietenkin päivittää sitä mukaan kuin tulee muutoksia, saa nähdä muistanko. Tiedän myös mehiläishoitajia, jotka eivät periaatteesta lähettele tällaisia turhia papereita. Lisäksi on mehiläishoitajia, jotka eivät kuulu mihinkään alan järjestöön, eivätkä tällaisiin asioihin sekaannu muutenkaan.

Saatiin taas (ehkä liiankin?) tunnolliset viranomaiset ja meidät kuuliaiset hallintoalamaiset tekemään turhaa työtä!

Ja vielä kerran: tulkintani mukaan tämä EU:n direktiivi (tms säädös) tuli Suomen virkamiehille suoraan ilman omaa lainsäädäntöprosessiamme tai sitä, että alalla toimivat järjestöt olisivat oikeasti voineet vaikuttaa säädökseen.

Tähän olemme tulleet.

****************************************************************************************************

Taas hiljattain nyt toukokuussa 2013 Euroopan komissio ilmoitti, että Kreikan talous on tänä vuonna huonossa jamassa, mutta kääntyy ensi vuonna parammaksi.

Samaa on sanottu jo kahtena vuotena aikaisemmin, lisäksi tasaiseen tahtiin muut euroeliitin toimijat sanovat samantapaisia asioita. Ja kuten jokainen ajatteleva ihminen tietää, niin nämä sanomiset on tehty vastoin parempaa tietoa. Varmaan se Kreikan talous jossain vaiheessa paranee, mutta se ei tapahdu EU:n ansiosta vaan siitä huolimatta.

Euroopan Unionin talousasioiden raportointi muistuttaa yllättävän paljon entisen Neuvostoliiton talousasioiden raportointia.

****************************************************************************************************

Vuoden 2013 puolivälin paikkeilla hyväksyttiin Suomeen EU:n määräämänä laki, jolla työnantaja korvaa työntekijän loma-aikaset sairastamiset uudella lomalla sairausajan mukaisesti. Tämä on mielestäni aivan järjetöntä; jos joku sairastaa omalla ajalla, niin en ymmärrä miksi työnantaja pitäisi laittaa maksumieheksi tällaisessa asiassa.


Tällaiset järjenvastaiset mahtikäskyt rapauttavat sekä kilpailukykyämme, että yhteiskuntamme toimintamahdollisuuksia. Mielestäni ne huonontavat epäoikeudemukaisuuksissaan myös kansallista moraalia.


****************************************************************************************************

Euroopan Unionissa Saksa tukee voimakkaasti uusiutuvien energialähteiden pientuottamista. Varakkaammat saksalaiset voivat laittaa vaikkapa aurinkopaneeleja katolle tai tuulivoimaloita omille pelloille ja saada näin tuotetusta sähköstä huomattavat tulot veronmaksajien reilulla avustuksella.

Kuluttajat maksavat kaikki erittäin korkeaa sähkön hintaa. Pientuloiset ihmiset ovat usein vaikeuksissa korkeiden sähkölaskujen kanssa.

Teollisuus puolestaan saa sähköä edulliseen hintaan. Tämä on aika suoraviivaisesti katsottuna yritystukea. Mutta koska kyseessä on EU:n johtava valtio Saksa, niin komissio ei määrää mitään sanktioita tai vaatimuksia, vaikka juuri Saksan ylijäämäinen teollisuus aiheuttaa suuren epätasapainon koko euroalueelle.

Samanaikaisesti Saksa vastustaa autojen uusia päästörajoituksia, koska se voisi heikentää Saksan autoteollisuuden kilpailukykyä!

Tulee mieleen seuraava vastaavuus:

Moskova - Venäjä - Neuvostoliitto
Brysseli - Saksa - Euroopan Unioni

****************************************************************************************************

Euron käyttöönoton jälkeen jo noin yhden vuoden päästä sekä Saksan että Ranskan valtiontaloudet olivat selvästi alijäämäisiä. Alijäämät olivat suurempia kuin euroa perustettaessa vakaussopimukseen oli kirjattu. Mutta koska kyseessä olivat EU:n johtavat maat, niin mitään sanktioita ei tullut. Jälkeenpäin voi sanoa, että tämä episodi osoitti jo viitteitä tulevista euro-ongelmista.

Voi myös miettiä, että jos joku maa on oikeasti vaikeuksissa, niin miten tällaiselle kannattaisi ylipäätään määrätä taloudellisia sanktioita.  Eli katsoipa miltä suunnalta tahansa, niin järjettömyys tulee aina vastaan.

          **********          **********          **********          **********

Ennen euron käyttöönottamista tapahtui ketkuiluja mm. siinä, että Kreikka väärensi valtiontalouden tietonsa, jotta Kreikka täyttäisi euron ehdot. Luonnollisesti kaikki tiesivät tämän, mutta koska kyseessä oli poliittinen tahto, niin kaikki näyttelivät uskovansa, että Kreikka oli eurokunnossa.

Mitähän asioita nykyinen euroeliitti uskottelee meille?

**********          **********          **********          **********          **********

Näin itsenäisyyspäivän kynnyksellä taas uutisoitiin jo vuosi sitten tullut EU-määräys, että Tuntematon sotilas -elokuvaa ei saa esittää päiväsaikaan, koska tämä on vahingollista lapsille.

Voi järjen köyhyys!

**********          **********          **********          **********          **********

Jos joku on jaksanut lukea näinkin pitkälle, niin haluan kertoa, että en ole Euroopan vastainen. Kannatan, että olemme mukana perinteellisen läntisen Euroopan kanssa yhteistyössä. Mutta en kannata nykyistä Unionia, joka on aivan muu kuin mihin liityimme. Lisäksi nämä muutokset ovat tapahtuneet monesti Unionin omien sääntöjen vastaisesti.

Nykyisellään, kun olemme jo näin pitkällä, pitäisin järkevimpänä siirtyä Norjan, Islannin ja Sveitsin tielle. Se tarkoittaisi käytännössä jäämistä pelkästään Euroopan Talousalueen jäsenyyteen. Tietenkin on useita järjestöjä, jotka yleisen käsityksen vastaisesti eivät liity suoraan EU:hun. Tällaisista ETA:n lisäksi tärkeimpänä on Schengenin sopimus. Tällaisissa kannattaa tietenkin olla mukana ja kehittää edelleen, aina kun se on meille järkevää.

**********          **********          **********          **********          **********

Edelleen on tärkeää huomata, että monikaan ikävältä näyttävä EU-päätös Suomessa ei johdu Unionista. Syynä ovat varsin useissa tapauksissa Suomen omat hallitukset, jotka hyväksyvät yksimielisyyspäätöksiä Suomen edun vastaisesti.

Huonoja päätöksiä Suomi tekee myös ihan itse. Esimerkiksi liito-oravan tarpeeton suojelu, oman lähienergian (turpeen) käytön lopettaminen, itse keksityt hankaluuden jätevesiasetuksessa, kalliit autokoulumaksut, hankalat asuntojen energiatodistukset, kalliit ja myöhässä olevat valtiolliset tietojärjestelmät, kielipoliittisista syistä tehdyt varuskuntien lopettamiset, Suomen malmioiden luovuttaminen ilmaiseksi ulkomaisille yhtiöille, jne.

Näistä emme voi syyttää Unionia!

**********          **********          **********          **********          **********

Talouselämän otsikko 3.2.2014:

Korruptio Euroopassa noussut "hämmästyttävälle" tasolle - 120 miljardia euroa vuodessa kankkulan kaivoon

Jotenkin tämä mielleyhtymä Neuvostoliitosta vain voimistuu, ...

**********          **********          **********          **********          **********

Nyt vuoden 2014 helmikuussa Sveitsiläiset päättivät kansanäänestyksessä rajoittaa jonkin verran maahanmuuttoa.

Ja koska Euroopan Unioni ei kunnioita valtioiden itsemääräämisoikeutta ja koska EU tietää mielestään paremmin mitä Sveitsin kuuluu sisäisille asioilleen tehdä, niin se on määrännyt sanktioata Sveitsiä kohtaan.

**********          **********          **********          **********          **********

Avainsanat: keskushallinto, byrokratia, läheisyysperiaate