Monikulttuurisuudesta montaa mieltä

Share |

Keskiviikko 12.8.2015 - Juha Vuorio


Kaleva julkaisi (puoluekokouksemme aikaan) 8.8.2015 vastineeni:

"Kaleva kirjoitti pääkirjoituksessaan 28.7 Olli Immosen viimeaikaisista kirjoituksista, ja näihin liitettiin pääkirjoituksessa sanoja kuten ”natsi”, ”rasismi” ja ”kansallissosialismi”. En ota tässä kantaa noihin viittauksiin Immosen kirjoituksia koskien.

 
Juttua kuitenkin jatkettiin varsin kielteiseen sävyyn myös suomalaisista, erityisesti meistä perussuomalaisista, jotka eivät halua maamme muuttuvan monikulttuuriseksi, ja jotka näkevät itsenäisyytemme aikaansaaman kansallishengen edelleen tärkeänä ja tavoiteltavana asiana. Lukija yhdistää jutussa heitellyt n- ja r-sanat myös näihin ihmisiin.
 
Monikulttuurisuudella, kansallisuusaatteella ja muilla vastaavilla asioilla eri ihmiset voivat tietenkin tarkoittaa varsin eri asioita. Tätä ei mitenkään tuotu kirjoituksessa esille.
 
Monikulttuurisuudesta ovat monetkin eurooppalaiset johtajat, kuten Angela Merkel ja David Cameron sanoneet sen epäonnistuneen. Miksi pitäisi tavoitella uusia epäonnistumisia ainokaiseen maahamme?
 
Jo 80-luvulta lähtien olemme kuulleet poliitikoilta ja tiedotusvälineiltä, että nurkan takana oleva työvoimapula pudottaa kohta taivaan niskaamme. Runsasta ja valikoimatonta maahanmuuttoa on perusteltu juuri tällä odotetulla työvoimapulalla. Ei ole työvoimapulaa eikä sen katastrofaalisia seuraamuksia näkynyt.
 
Mielestäni pieneen maahamme, kansaamme ja kulttuuriimme tulisi suhtautua säilyttävästi ja varoa liikkuja, jotka saattavat peruuttamattomasti tehdä maamme nykyistä turvattomammaksi ja sirpalemaiseksi. Tällainen tilanne voi saada ääriryhmät kasvamaan ja demokratiamme uhatuksi.
 
Kohtuullisessa maahanmuutossa kannattaisi panostaa ihmisiin, jotka kulttuuritaustansa ja koulutuksensa perusteella sopeutuvat hyvin maahamme ja kulttuuriimme ja siten edistävät maamme hyvinvointia. Esimerkiksi Kanada ja Australia suhtautuvat maahanmuuttoon juuri tällä tavalla.
 
Näen tietenkin tärkeänä kansainvälisen yhteistyön vaikkapa tieteen, talouden ja politiikan aloilla, meidän pitää opiskella tärkeitä maailmankieliä, olla yhteyksissä muun maailman ihmisiin, jne. Mutta tämä kaikki suomalaisen kansallisvaltion lähtökohdasta.
 
Juha Vuorio, kaupunginvaltuutettu (ps)"

Avainsanat: monikulttuurisuus