Nykyaika, juutalaisvastaisuus ja Yle

Share |

Tiistai 13.11.2018 - Juha Vuorio


Yle teki jutun antisemitismistä Saksassa tapahtuneen kristalliyön 80-vuotismuistolle. Asia onkin syytä pitää muistissa, jotta osaamme välttää vastaavat murhenäytelmät tulevaisuudessa. 

Lisään, että tänä päivänä elävät saksalaiset olisi syytä "vapauttaa" leimakirveestä, hehän eivät ole olleet missään tekemisissä asian kanssa. Aiheeton leimaaminen todennäköisesti toimii juuri päinvastaisella tavalla kuin mikä olisi meidän kaikkien toiveena.

Yle johtaa meitä kuitenkin harhaan. Lainaan tässä jutussa Saksassa asuvan Pertti Rönkön asiantuntemusta erityisesti Saksan tilanteesta.

Lisääntyvä juutalaisvastaisuus ja juutalaisiin kohdistuva väkivalta ja vaino on yleensä esitetty tiedotusvälineissämme nykyisen (ääri-)oikeiston aikaansaannoksena. 

Sanaa äärioikeisto ja muitakin leimamerkkejä Yle viljelee ylipäätään keveästi, sanoisin että selvästi leimaamistarkoituksissa. Jos joku on maahanmuuttokriittinen vaikkapa Saksassa, niin Yle näyttää leimaavan jutuissaan kaikki tällaisia ajatuksia esittävät "äärioikeisto" -merkillä. Kiitos paljon verorahoilla harjoitetusta vihapuheesta.

Yle siis käsittelee Euroopan etnis-uskonnollis-poliittis -ryhmien välisiä suhteita ja väkivaltaa jutussaan. Ja erityisesti juutalaisiin kohdistuvan väkivallan kannalta. Pidän selvänä, että suurin osa juutalaisiin kohdistuvasta vainosta tämän päivän Euroopassa tulee islaminuskoisten maahanmuuttajien ryhmästä. Tältä kaikki merkit vaikuttavat. Ylen jutusta saa päinvastaisen käsityksen.

Täytyy tietenkin tarkentaa, että tietenkin Euroopan islamilaisesta yhteisöstä selvästikin vain pieni osa toimii näin, mutta kuitenkin nimenomaan tuosta ryhmästä juutalaisiin kohdistuvat vainot ovat useimmiten peräisin nykyään.

Lisäksi Yle esitti jälleen kerran ilman mitään kritiikkiä valeuutisen liittyen Chemnitzissä elokuussa järjestettyyn mielenosoitukseen, jonka yhteydessä väitettiin tapahtuneen ulkomaalaistaustaisten ihmisten jahteja.

Näin ei nykytiedon valossa kuitenkaan tapahtunut. Ei ainakaan Saksan kotimaantiedustelun, Saksin syyttäjäviranomaisen, poliisin, Saksin pääministerin eikä myöskään monen toimittajan voimin paikan päällä olleen paikallislehden mukaan.

Myöskään Merkel ei ole toistanut enää tätä alunperin Antifan levittämää valeuutista. Mediassa, myös suomalaisessa mediassa, laajalti levitettyä "ulkomaalaisten jahtia“ ei pystytty vahvistamaan myöskään kotimaantiedustelun johtajan Maassenin erottamisjupakan yhteydessä.

Lisään, että jos valtavan mielenosoittajamäärän puitteissa olisi joukossa muutama huligaani ollutkin, niin se ei oikeuttaisi Suomen valtamedian harjoittamaa tuon ihmisryhmän leimaamista.

Jutussa viitataan lisäksi saksalaiseen rikostilastoon. Tässä yhteydessä on tarpeen huomauttaa, että antisemitistiset teot, olivatpa ne mitä hyvänsä, kirjataan poliisin ylläpitämässä poliittisesti motivoitujen rikosten tilastossa automaattisesti äärioikeistolaisiksi rikoksiksi siihen asti, kunnes tekijä, hänen taustansa ja motiivinsa on selvinnyt. Toisin sanoen on vähintäänkin perusteetonta kutsua juutalaisiin kohdistuvaa väkivaltaa tänä päivänä tilastojen perusteella poliittiseksi.

     ***     ***     ***     ***     ***

Tässä linkki Ylen juttuun:  "Näin se silloinkin alkoi" – holokaustista selvinnyt Margot Friedländer huolestui juutalaisvastaisuuden noususta Saksassa