Elämmekö hullujenhuoneella?

Share |

Sunnuntai 27.9.2020 klo 20.01 - Juha Vuorio


tässä prof. Matti Viren ihmettelee, miksei EU:n 750 miljardin euron elvytyspaketista ole tehty vaikuttavuuslaskelmia, itse lisään että tietenkin tarkoituksella, ..

https://areena.yle.fi/audio/1-50583302

minunkin kuuleman mukaan yleisesti halutaan tieteellisesti perusteltua tietoon pohjautuvia päätöksiä politiikassa; tämä pätee sata kertaa pienemmissä asioissa, mutta siis ei tässä vuosituhannen suurimmassa hankkeessa, ..

talousprofessori Matti Virenin mukaan vaikuttavuuslaskelmat olisi helppo tehdä; ilman tarkkoja laskelmiakin voidaan päätellä, että Suomi ei hyödy näistä juuri mitään ja rahamme menevät kankkulan kaivoon, ..

huomionarvoista on myös se, kyse elvytyspaketissa ei ole oikeasti koronasta, vaan 1800-luvulta lähtien heikkoa taloutta harjoittavan Italian pelastamisesta joka oli tarpeen ilman koronaakin, viime kädessä Saksan ja Ranskan pankkien pelastamiseksi, ..

lisäksi tulee tässäkin hyvin esille se, että kun Merkel ja Macron joskus keväällä sopivat asiasta, niin homma oli oikeasti jo taputeltu, .. kuulostaa Neuvostoliitolta, ..

onnettominta asiassa on se, että nyt tämän 'elvytyspaketin' myötä talouden rakenteita ei taaskaan korjata, vaan lisätään velkaa, ..  maksamme tällä tietoa selvää rahaa EU:lle tämän takia 100 miljoonaa euroa vuodessa 30 vuoden ajan, velkavastuut tämän päälle, .. joidenkin mielestä pikkujuttu, ..

Nykyään tuntuu usein siltä, että elämme hullujenhuoneella.