Siirtymiseni Kokoomukseen

Share |

Sunnuntai 31.1.2021 - Juha Vuorio


Ohessa Kalevan haastatteluni 27.1.2021:

"Oulun puoluekentässä nähtiin liikehdintää maanantaina, kun perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Juha Vuorio hyväksyttiin kokoomuksen valtuustoryhmän jäseneksi.

Vuorio on toiminut Oulussa kaksi valtuustokautta perussuomalaisten valtuustoryhmässä, suurimman osan ajasta ryhmän puheenjohtajana.

Vuorion mukaan loikkaukseen ei liity mitään dramatiikkaa. Päätös puoluevaihdoksesta ehti kypsyä jo useamman vuoden.

– Tämä oli 4–5 vuoden prosessi. Olin edellisten kuntavaalien aikana perussuomalaisten edustajana puolueiden välisissä neuvotteluissa Oulussa. Sain silloin hyviä kokemuksia kokoomuksen toiminnasta, Vuorio kertoo.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Vuorio pienensi rooliaan hiljalleen vuosien saatossa.

– Olen toiminut perussuomalaisissa järjestöpuolella jopa valtakunnallisellakin tasolla. Viimeisen puolentoista vuoden aikana olen kuitenkin jättäytynyt järjestötoiminnasta pois ja ajanut perussuomalaisten asiaa täysillä valtuustoryhmässä.

Vuorio hakee kokoomuksen jäsenyyttä ja kuntavaaliehdokkuutta kevään kuntavaaleissa kokoomuksen ehdokkaana. Hän korostaa, että puoluevaihdoksesta huolimatta hänen poliittisessa ajattelussaan ei ole tapahtunut oleellisia muutoksia.

Vuorion mukaan perussuomalaisten valtuustoryhmässä päätös otettiin vastaan yllättyneenä. Kaunoja ei kuitenkaan jäänyt.

– Ihmettelyä toki on ollut, mutta lähipiiri on suhtautunut asiaan hyvin myönteisesti. Toki he kertoivat olevansa pahoillaan. Mitään isompaa ongelmaa ei ole tullut vastaan.

Myös Vuorion puhelin on piipannut maanantaista lähtien aktiivisesti kansalaisten viestien merkeissä. Luuri on säästynyt törkypostilta, mutta sosiaalisessa mediassa siltäkään ei ole voinut välttyä.

– Somessa on ollut muutamia ikäviä kommentteja. Keskusteluja en ole ehtinyt hirveästi seuraamaan. Ymmärrän, että puoluevaihdos ei miellytä kaikkia.

Vuorio kertoo, että hänen yksityisillä Facebook-sivuillaan muutamat kaverit ovat olleet kovastikin pahoillaan tapahtuneesta. Jotkut ovat olleet hämillään, kun mies ei ole alkanut penkomaan mennyttä aikaa perussuomalaisissa.

– En ole politiikassa mukana miellyttääkseni ihmisiä. Pyrin vaikuttamaan asioihin sillä tavalla, miten uskon oikeaksi."

ja tässä vielä tiedote, joka annettiin julkisuuteen 25.1.2021

"Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Juha Vuorio siirtyy kokoomuksen valtuustoryhmään Oulussa

Oulun Kokoomuksen valtuustoryhmä on tänään 25.1.2021 kokouksessaan hyväksynyt kaupunginvaltuutettu Juha Vuorion (PS) hakemuksen liittyä kokoomuksen valtuustoryhmän jäseneksi.

DI Juha Vuorio on toiminut kaksi valtuustokautta perussuomalaisten valtuustoryhmässä ja suurimman osan ajasta ryhmän puheenjohtajana. Hän on kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja.

Vuorio on jättänyt eroilmoituksensa perussuomalaiset puolueen sekä valtuustoryhmän jäsenyydestä. Hän hakee kokoomuksen jäsenyyttä ja kuntavaaliehdokkuutta kevään 2021 kuntavaaleissa kokoomuksen ehdokkaana.

”Olen oppinut tuntemaan Vuorion yhteistyökykyisenä asiapoliitikkona. Hän perustelee kantansa analyyttisesti ja hoitaa luottamustehtävänsä tunnollisesti. Yhteistyö kokoomuksen suuntaan on ollut luontevaa ja keskustelevaa. Valtuustokauden aikana on ollut paljon asiakysymyksiä joista olemme olleet samaa mieltä. Uskon hänen voivan toimia rakentavasti osana kokoomuksen valtuustoryhmää. Olemme keskustelleet hänen kanssaan kokoomuksen ryhmän toimintaperiaatteista ja linjauksista. Ne sopivat Vuoriolle hyvin. Toivotamme hänet tervetulleeksi ryhmämme”, kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Sami Pikkuaho toteaa.

”Omaan hyviä kokemuksia kokoomuslaisista toimijoista Oulussa ja alueellamme. Olen luottavainen tulevaisuuden mahdollisuuksiini ajaa kaupungin ja kaupunkilaisten etuja myös kokoomuksen ryhmässä toimien” Juha Vuorio toteaa.

Kokoomuksen valtuustoryhmän jäsenmäärä on Vuorion siirtymisen jälkeen 14 valtuutettua. 

Lisätiedot:

Juha Vuorio

Kaupunginvaltuutettu

p. 040 500 6955

juha.vuorio@ouka.fi

Sami Pikkuaho

Oulun Kokoomuksen ja Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja

p. 0400 796 889

sami.pikkuaho@ouka.fi

"