Woke ja Elokapina kuuluvat samaan pelottavaan ilmiöön

Share |

Maanantai 28.6.2021 - Juha Vuorio


Ivan Puopolo käy läpi yhdysvaltojen yliopistoihin pesiytynyttä diskriminoivaa ideologiaa, jota kutsutaan usein nimellä woke: Woke on uskonlahko, joka uhkaa yliopistoja ja journalismia

Esimerkiksi yhden yliopiston apulaisrehtori vastasi värillisen opiskelijan kirjeeseen hyvinkin empaattisesti, mutta erehtyi käyttämään kirjeessään samaa sanamuotoa kuin tämä värillinen opiskelija itse käytti, kun valitti kokevansa olevansa jotenkin ulkopuolinen muiden joukossa.

Kyseinen (naispuolinen) apulaisrehtori joutui laajan (jopa fyysisen) vainoamisen kohteeksi näiden woke-ihmisten toimesta.

Nämä ihmiset luovat omilla päätöksillään mielivaltaisen kuuloisia sääntöjä, joiden rikkomisista he sitten rankaisevat silloin pystyvät. Tämä rankaisu aiheuttaa monesti esimerkiksi työpaikan menetyksiä. Itse ajattelen tällaisia ilmiöitä totalitäärisiin järjestelmiin kuuluvina.

Puopolo kertoo myös tapauksia, joissa sekä yliopistoista että mediasta eroaa ihmisiä tuon ajatuksen ja ilmaisunvapauden rajoitusten takia.

Tämä ajattelutapa on myös Suomessa tuttua. Viimeksi kun Halla-ahosta ja Elokapinan aktivisteista mielenosoituksessa otettiin hyvässä yhteisymmärryksessä yhteiskuvaa, niin Elokapina antoi virallisen kannanoton, jossa selkeästi tuomitaan yhteiskuvat tämän "pahan" ihmisen kanssa. Lopussa ao. kannanotto.

Huomionarvoista on myös se, että suomalainen media, erityisesti sen vasemmistolainen siipi kuten Helsingin Sanomat ja Yle, käsittelevät näitä ilmiöitä silkkihansikkain kun taas näiden vastapooli demonisoidaan taas liioitellusti. Tasapuolista käsittelyä on siis turha odottaa.

Tuollainen diskriminointi on länsimaisen kulttuurin kannalta sivistyksen irvikuva, jonka voi helposti ajatella johtavan totalitarismiin. En voi välttyä vertaamasta näitä tapahtumia Leninin proletariaatin diktatuuriin ja Suomessakin 70-luvulla toimineisiin taistolaisiin, joiden julistukset muistuttavat läheisesti vaikkapa tätä Elokapinan kannanottoa.


Elokapinan kannanotto:

"Uudelleentviittasimme tviitin ja kuvan jossa väitettiin, että Halla-aho on poseerannut elokapinallisten kanssa. Halla-ahon kanssa poseeraaminen on ongelmallista, oli se tehty vakavissaan tai läpällä. Tällaisen kuvan voi tulkita avoimen rasismin kannattamiseksi ja toisaalta rasismille naureskelu julkisesti on valkoinen etuoikeus. Rasismi kaikissa muodoissaan kaipaa vain tuomitsemista, ei nauramista.

Elokapina irtisanoutuu kuvasta ja viestistä, jota kuva välittää. Halla-ahon kanssa kuvan ottaneista ainakin yksi oli käynyt koulutuksemme samana päivänä ja muut olivat osallistuneet samana päivänä pidettyyn Pride-mielenosoitukseen.
Halla-ahon liittäminen Elokapinaan kauhistutti myös meidät elokapinalliset. Pyydämme anteeksi ajattelemattomuuttamme, joka pohjaa etuoikeuksiin, joiden tunnistamisen edistäminen on elokapinassa vasta aluillaan. Ongelma ei siis ole yksilöissä, vaan antirasismin vähyydessä. Aloitamme systemaattisen valkoisuuden reflektoinnin ja toiminnan muutoksen. Paras anteeksipyyntö on toiminnan muuttaminen."