Hallitus edistää hybridioperaation onnistumista

Share |

Torstai 12.5.2022 - Juha Vuorio


Hallitus kertoi huhtikuun (2022) lopulla valmiuslain uudistamisen etenemisestä eduskuntaan.

Valmiuslaki sisältää mm. rajaturvallisuuteen ja mahdollisiin meihin kohdistuviin hybridioperaatioihin liittyviä seikkoja. Luulisi, että lakiin tulisi pykälät katkaista rajanylittämiset hybridioperaatioiden tilanteissa. Näin ei kuitenkaan ole.

Samoin ei tulisi mieleen, että päinvastoin hallituksen esityksessä on pykälät, jolla hallitus voi ottaa Suomessa olevaa (suomalaisten, ..) omaisuutta haltuunsa tuon hybridioperaation edistämiseksi. Lasken suuren mittakaavan (vrt. syksy 2015 ja Ruotsin raja) maahantulon lähtökohtaisesti hybridioperaatioksi, jota jokin vieras valta tuossa tapauksessa edisti.

Toki vuoden 2015 tapauksessa nimenomaan Ruotsin suunnalta Suomi otti 30 000 pääosin irakilaista sotilaskarkuria vastaan, vaikka ei olisi tietenkään tarvinnut, vaan olisimme voineet vaikkapa Tornion tullissa ohjata tulijat Haaparannan poliisilaitokselle tekemään turvapaikkahakemuksia Ruotsissa. Näin ei Sipilän hallitus kuitenkaan tehnyt.

Nyt pitäisi siis olla selvät pykälät, jolla maahantulo pystytään halutuilta osin pysäyttämään.

Mutta punavihreä hallituksemme ei tällaista halua, vaan hallitus ilmiselvästi pitää vuoden 2015 tapauksen toistumista tavoitteenaan. Hallituksen linja on siis juuri sellainen, kuin mahdollinen hybridioperaation toteuttaja haluaisikin; siis sellainen että hybridioperaatiossa raja vetää porukkaa Suomeen ja lopulta nostamme kädet pystyyn.

Kuvassa voi olla tekstissä sanotaan Ivan Puopolo @ivanpuopolo. 42 min Hallitus El SAANUT ΑΙΚΑΑΝ SITÄ, että hybridioperaatio voitaisiin estää, mutta SAI ΑΙΚΑΑΝ sen, että ihmisiltä voidaan ottaa heidän omaisuuttaan haltuun, JOS TÄNNE KOHDISTUU hybridioperaatio. Voi herranjumala.

Kuvassa voi olla tekstissä sanotaan 122bş Rakennusten ja huoneistojen luovutusvelvol- lisuus Maahanmuuttovirasto voi vastaanottopalve- lujen jarjestămistă varten tarvittavien tilojen riittävyyden varmistamiseksi 3 s:n 6 kohdassa tarkoitetuissa poikkeusoloissa păätöksellään velvoittaa rakennuksen tai huoneiston omista- jan tai haltijan luovuttamaan vähintăãn 30 henkilön yhteismajoittamiseen soveltuvan ra- kennuksen tai huoneiston Maahanmuuttovi- raston käyttöön. Valtioneuvoston asetuksella săädetăăn, missa kunnissa toimivaltuutta voi- daan käyttãã. Edellã 1 momentissa säädetty velvollisuus ei koske vakituisessa asumiskäytössá olevaa huoneistoa tai rakennuksen osaa. Velvollisuu- desta ei saa aiheutua kohtuutonta haittaa ra- kennuksen tai huoneiston omistajalle tai halti- jalle.