Keskustan pelastussuunnitelma

Share |

Tiistai 3.1.2023 - Juha Vuorio


Aika erikoista, että ensin mm. ylivelkaannutaan neljä vuotta ja sitten Kaikkonen ja Saarikko alkavat esittelemään keskustan pelastussuunnitelmaa.
Eikö mieleen tullut, kun hallitus aloitti, että hommat olisi voinut tehdä alunperin järkevästi, kummasti nyt kun on neljä vuotta eletty kuin siat pellossa, niin toisin toimimalla keskusta olisi nyt paremmassa tilanteessa kuin viime vaalien jälkeen.
'Keskustankin aikaansaannoksia hallituksessa':
- lähes sata hyväpalkkaista poliittista virkaa hallitukseen
- elvytyspaketti - rahaa muille maille helikopterista
- koronan alussa kavereille runsaat korona-avustukset
- pakkorokotukset sairaanhoitajille
- sukupuolineutraali vanhemmuuslaki
- peruskoulu kriisissä; väkivaltaa ja heikot oppimistulokset
- noin kahdeksan miljardin energiatuki Saksaan
- valtionvelka noin kaksinkertainen vaikkapa Ruotsiin tai Tanskaan verrattuna.
Ja luultavasti kaikki ei edes tullut heti mieleen.
Muistutan vielä siitä, että viime vaalien jälkeen keskusta ilmoitti ettei ole menossa hallitukseen roiman vaalitappion jälkeen; kannatushan laski lähes 35 prosenttia.
Juha Sipilä kuitenkin johdatti keskustan vasemmistojohtoiseen hallitukseen, seuraukset tiedämme sekä hallituksen tuloksissa, että puolueen nykyisissä kannatusluvuissa. Ne ovat täysin itseaiheutettuja keskustan johtoihmisten taholta. Uskon muuten, että Katri Kulmuni olisi voinut vasemmistohallituksessakin tehdä nyt toteutuneita järkevämpiä linjauksia.
Kaikkonen ja Saarikko selvästikin tavoittelevat hallituspaikkaa¨keskustalle samoilla eväillä kuin Sipilä neljä vuotta sitten.