Hallituskauden yhteenveto

Share |

Tiistai 18.4.2023 - Juha Vuorio


Yle selvitti pääministerin ja aikaisempien pääministerin kuormitusta. Kuulemma kausi koetteli Marinin kestokykyä. Ja kuulemma "ideologinen viha" on ollut aivan käsittämätöntä.

Tuosta voi todeta, että ei kannattaisi hakeutua pääministeriksi, jos ei kestä kritiikkiä, eikä pysty panostamaan tähän vaativaan tehtävää.

Kritiikistä voi todeta, että esimerkiksi Juha Sipilä (tai vaikkapa Esko Aho) sai aivan yhtä paljon lokaa niskaan, eli asia oli Sannallakin tiedossa, kun itse osallistui loan kaatamisiin edellisille pääministereille.

Kuitenkin kummasti Sannalla jäi aikaa vielä kaikenlaisiin rientoihin, kuten festivaaleihin, joissa hoidettiin Suomen raha-asioita maailmalle tekstiviestillä, ettei huvittelu jäänyt kesken.

Huvittelua kesti lehtitietojen mukaan usein pikkutunneille, silti Sanna oli omien sanojensa mukaan aamulla aina työkunnossa. Tosin huvitteluviikonlopun jälkeen aina ei päässyt ulkomaan lennolle, mutta onneksi puolustusvoimat paikkasi ja hoiti kuljetuksen halpaperiaatteella seuraavana päivänä.

Sannahan lupasi huvitella jatkossakin tavalla, joka on luonteenomaista hänen ikäisilleen ihmisille. Voi tietenkin miettiä, kuinka moni saman ikäinen (n. 40 v.) harrastaa jauhojengi -bileitä. Ehkäpä nykyään on paljonkin myöhäispuberteettisia ihmisiä.


Sannan mukaan tosiaan valoa, iloa ja hauskuutta piti hankkia (ja ainakin sensaatiolehdistön havaintojen mukaan hyvin monella tavalla ja moneen kertaan), mutta ilmeisesti noihin käytetty aika ei auttanut, kun virkatehtävät siitä huolimatta koettelivat Sannaa.

Silti virkatehtäviltä jäi niin paljon aikaa, että ehti matkustella vielä Uuteen Seelantiin, vaikka sinne ei ollut muuta asiaa kuin seurustelu toisen samanhenkisen pääministerin kanssa.

Myöskin aikaa riitti hyvin muotilehtien kuvauksiin, joka näytti olevan pääministerimme työn tärkein julkisuuskanavia.

Sen sijaan esimerkiksi TV-keskustelut hallituksen politiikasta eivät pääministeriämme kiinnostaneet, miksipä olisikaan, kun silloinhan olisi pääministerimme asiantuntemattomuus paljastunut ja sitten olisi pitänyt alkaa huutamaan toisten päälle, mikä ei tietenkään olisi ollut kenestäkään hauskaa.

Joskus vaalikauden alkupuolella saimme esimakua prinsessamme älyllisestä tietämyksestä liittyen mm. käymiimme sotiin ja korona-epidemian syntyyn; kuulemma olemme sotineet Venäjää vastaan ja voittaneet. Mahtoikohan Sanna tarkoittaa talvi- vai jatkosotaa. Korona puolestaan johtuu ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta; millaisen epidemiologin maailma menettikään, kun Sanna lähti politiikkaan.

Edelleen on epäselvää, miksi huoltovarmuuskeskuksen johtaja piti savustaa ulos, vaikka tekemisistä ei ole löytynyt mitään erityistä vikaa, ministerien tekemisistä tosin paljonkin.

Onneksi Sanna Marin ehti lähteä miehensä kanssa kahden viikon perhelomalle Italiaan loistohuvilalle, tosin jossain vaiheessa selvisi, että perheen taaperoikäinen lapsi ei sitten ollutkaan perhelomalla mukana, vaan sen sijaan muita aikuisia tuttavia, onneksi italialainen lehdistö kertoi tästä, kun täkäläiset luottotoimittajat eivät huomanneet.

Tästä hallituskaudesta jää pysyvät ongelmat Suomen talouteen, terveydenhoitoon ja luultavasti myös nuorelle sukupolvelle mm. koronarajoitusten kurittamana.

Kaikki oli vaaleissa vähästä kiinni, kolme suurinta puoluetta oli yhden prosentin sisällä, tuo tarkoittaa, että äänten jakaantuminen vaalipiireissä eri tavalla olisi voinut muuttaa kolmen kärjen mihin asentoon tahansa.

Onneksi Sanna jäi kolmanneksi, niin pääsee välillä huilaamaan. Olisihan se ollut ikävää jatkaa näin rasittavissa tehtävissä.

Vaalien jälkeen virkaa tekevä pääministerimme lähtikin lomailemaan poikaystävänsä kanssa Pariisiin, kyllä raskaat virkatehtävät joustavat.


Kuvassa voi olla 3 henkilöä