Puoluekokouksen linjapuhe

09.07.2019

Halla-aho_ja_linjapuhe_02.JPGHalla-aho linjapuheen lyhennelmä 2019 puoluekokouksessa kesäkuun lopulla:

Perussuomalaisten linja on pysynyt ennallaan, siksi siitä ei ole paljoa sanottavana.

Toimittajat saattavat kysyä meiltä, että eikö häiritse, että meitä leimataan yhden asian puolueeksi. Toimittajat kuitenkin ovat juuri niitä, jotka tämän leimaamisen tekevät.

Meillä on johdonmukaiset puolueohjelmat kaikilta politiikan sektoreilta. Ohjelmia kehitetään, mutta niiden punainen lanka on pysyvä: suomalaisen julkisen vallan ensisijainen tehtävä on puolustaa ja edistää suomalaisten hyvinvointia ja turvallisuutta.

Turvallisuus ja hyvinvointi lähtevät siitä, että ihmisillä on töitä ja työstä saatavalla palkalla pystyy tulemaan toimeen. Siksi puhumme niin paljon verotuksen ja yrityslainsäädännön oikeudenmukaisuudesta, teollisuudesta ja ilmastopolitiikasta, sekä asumisen, elämisen ja liikkumisen kustannuksista. Tähän liittyy oleellisesti julkisen rahankäytön priorisointi.

Valintoja joudutaan tekemään siitä, käytämmekö rahaa huonosti integroituvan maahanmuuttajaväestön elättämiseen ja integroimiseen vaiko omien kansalaistemme hyvinvointiin.

Turvallisuus ei ole ainoastaan materiaalista, julkisen vallan ei tule tehdä sellaista politiikkaa, joka lisää turvattomuutta ja väkivaltaa Suomessa. Rikoslainsäädännön tulee antaa viesti, jonka mukaan rikoksen uhreja suojellaan, ei niinkään rikosten tekijöitä.

Kansallisen edun puolustajina ja haittamaahanmuuton vastustajina perussuomalaiset ovat valitettavan yksin. Muut puolueet tekevät ja julistavat vahingollista politiikkaa. Suuri ongelma on myös ahdistava ilmapiiri, jossa vallitsevan linjan arvostelemisesta tulee yhä vaikeampaa ja vaarallisempaa.

Maahanmuuton, islamin, EU:n, seksuaalivähemmistöjen ja muutaman muun asian arvostelusta on tullut uusi Neuvostoliitto, jonka arvostelijat joutuvat kovaan kohtaloon maassamme. Jos esität noista vääriä mielipiteitä, olet Helsingin Sanomia siteeraten pimeä voima. Vääristä mielipiteistä joutuu yhä useammin taloudellisten tai juridisten sanktioiden kohteeksi. Tämä on oikeusvaltiolle tuhoisaa. Tuhoisaa on myös se, että oikeastaan kukaan ei enää tiedä mikä on laillista ja mikä ei.

Sananvapaus on oikeus esittää mielipiteitä, vaikka ne loukkaisivat ja häiritsisivät jotakuta. Vain valheet tarvitsevat suojakseen sensuuria. Suomen media kyllä paheksuu diktatuurien sananvapauden rajoittamisia, mutta samaan aikaan he vaativat sananvapauden rajoittamisia Suomeen.

Lakien tehtävä on suojella kansalaisia ja heidän vapauksiaan. Ei varjella päätöksentekijöitä tai mediaa kansalaisten esittämältä kritiikiltä.

Halla-ahon mukaan sääntöuudistus asetetaan vireille, jossa mm. parannetaan puoluevaltuuston ja puoluehallituksen valintatapoja. Tavoitteena on saada seuraavaan puoluekokoukseen (2021) esitys sääntöuudistukseksi.

Kuntavaaleja kohden mennään. Hyvä ehdokasasetanta tulee olemaan keskeistä menestyksellemme.

27.08.2020PS kesäkokous 2020; Tavio ja Halla-aho
23.08.2020Jimmie Åkesson vaalivideo 2017
04.08.2020Esko Seppänen - rahapolitiikkaa Suomeen
15.07.2020Yhteiskuntajihad
11.07.2020Hurlum-hei -finanssipolitiikkaa
10.07.2020Euroopan Unionin olemattomat hyödyt
02.05.2020Miten Suomea voidaan hallita tällaisella viestinnällä?
20.03.2020Talvisodan ja koronan opetukset
05.02.2020Hallituskumppaneita?
21.01.2020Islamin yhdistäminen terrorismiin kielletty EU:ssa

Siirry arkistoon »