Esko Seppänen - rahapolitiikkaa Suomeen

04.08.2020

Esko Seppänen kuuluu Suomen harvoihin talousoppineisiin, jotka eivät kätke kynttiläänsä vakan alle; sanoisin että Seppäsen rahapolitiikan näkemykset ovat hyvin yhtenevät meidän perussuomalaisten kanssa;

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4169656-uusi-kriisi-muhii-uskoo-esko-seppanen
 
"Seuraava kriisi tulee, kun usko Euroopan keskuspankin luomaan virtuaalivaluuttaan on mennyt, sanoo Esko Seppänen. Kaikkihan sen vähänkin asioita seuraavat tietävät."
 
"Vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen EKP on laskenut liikkeelle 2,6 biljoonaa. Se on luku, jossa on 12 nollaa. Seppänen havainnollistaa summaa sillä, että kun UPM rakentaa 2,5 miljardilla eurolla maailman suurimman sellutehtaan Uruguayhin, niin EKP:n elvytysrahalla niitä voitaisiin rakentaa tuhat."
 
"Ongelmaksi tämä muuttuu siksi, että koko massiivinen summa on pantu finanssitalouteen, mutta ei reaalitalouteen toisin kuin esimerkiksi juuri UPM:n investointi. – Se antaa kaiken rahan pääoman omistajien hyödyksi ja hyväksi. Pääoman arvo nousee. Tämän rahan tulo markkinoille tuottaa uuden kriisin siinä vaiheessa, kun sitä ruvetaan keräämään takaisin,"
 
"Tosin hän on sitä mieltä, että noin suuria rahoja ei ikinä pystytä keräämään takaisin. Ei ainakaan valtioilta. Rahatalouteen on luotu uusi epävarma tilanne, jonka hallitseva piirre on rahan tuottaminen tyhjästä. EKP:lla ei ole 2,6 biljoonaa euroa rahaa. Se tuottaa ne painamalla nappuloita, jolla EKP:n taseeseen tehdään molemmille puolille samansuuruinen lisäys."
 
"Seppästä harmittaa, etteivät poliitikot puhu rahapolitiikasta Suomessa."
 
"Valtioidenkin velkoja on muutettu velaksi EKP:lle. Suomen valtion velasta 26 prosenttia on velkaa Euroopan keskuspankille. Rahassa se on noin 27 miljardia euroa."
 
"Jos EKP:n tyhjästä luomaa rahaa ei koskaan makseta takaisin, on kyseessä maailmanennätys. Julkinen valta ei ole koskaan tukenut yksityistä sektoria näin paljon."
 
"Finanssitaloudessa olevat tekevät työtä lisätäkseen rahan määrää, omaisuutensa määrää. He ovat ainoat, jotka hyötyvät ylimääräisestä rahasta. Pörssikurssit nousevat, koska sinne tulee lisää rahaa."
 
"Seppänen onkin Euroopan pelastamisesta toista mieltä kuin virallinen totuus. Hän sanoo, että Suomen kaltaiset maat olisivat saaneet lainaa joka tapauksessa. Miljardit ovat menneet Italialla, Espanjalle, Portugalille ja Kreikalle ylivelkaantumisen jatkumiseen."
 
"Tyhjästä luodun rahan jatkaminen ei Seppäsen mukaan voi olla loputon tie. Jossain vaiheessa menee usko rahaan. On toiveajattelua, että nyt voitaisiin käyttää rahaa ilmaiseksi johonkin tarkoitukseen."
 
"Kriisi lähtee siitä liikkeelle, kun kukaan ei enää usko, että rahaelvytys toimisi. Vuoteen 2008 verrattuna kriisi voi olla syvempi, koska rahapoliittiset keinot alkavat myös olla lopussa."
 
27.08.2020PS kesäkokous 2020; Tavio ja Halla-aho
23.08.2020Jimmie Åkesson vaalivideo 2017
04.08.2020Esko Seppänen - rahapolitiikkaa Suomeen
15.07.2020Yhteiskuntajihad
11.07.2020Hurlum-hei -finanssipolitiikkaa
10.07.2020Euroopan Unionin olemattomat hyödyt
02.05.2020Miten Suomea voidaan hallita tällaisella viestinnällä?
20.03.2020Talvisodan ja koronan opetukset
05.02.2020Hallituskumppaneita?
21.01.2020Islamin yhdistäminen terrorismiin kielletty EU:ssa

Siirry arkistoon »