Vakava uhka demokratialle.

25.03.2021

Sananvapauden kaventaminen on vakava uhka demokratialle!
Puopolo tuo esille taas selkokielellä nykyisen sananvapauden kieltämiseeen liittyviä asioita.
Voi siis ihmetellä mikseivät journalistit, tieteentekijät, kirjailijat ja taiteilijat ole laajemmin huolissaan nykyisestä sananvapauden rajoittamiseen pyrkivistä aloitteista ja toimenpiteistä.
Valtion 2019 valtioneuvoston kanslia teetti tutkimuksen vihapuheesta (Viha vallassa), eli kaikesta törkypuheesta ja sen tapaisesta; paljonko sitä on ja miten se kohdistuu päättäjiin jne, ..
Naton alaisuudessa oleva tutkimuslaitos julkaisi myös tutkimuksen hallituksen ministereihin kohdistuvasta häirinnästä. Tämä käytti osittaisn edellisen kanssa samaa aineistoa. (Tuon julkistuksessa mediassa kyllä vääristeltiin tuloksia.)
Sisäministeriö teki myös vuonna 2019 Kari Mäkisen johdolla tutkimukset Sanat ovat tekoja. (Eivät muuten ole!).
Törkypuhe itsessään on laillista, eikä valtion tai vastaavien elinten kuulu tällaiseen puuttua. Toki asiaa saa tutkia niin kuin mitä tahansa muutakin asiaa.
Mutta oleellista on esimerkiksi tuon sisäministeriön tutkimuksen kannanotto, jonka mukaan sananvapauden käyttäminen on uhka demokratialla. Tuosta voisi ajatella, että olemme Neuvostoliitossa.
Hallintomme pyrkii siis määrätietoisesti kaventamaan sananvapauttamme.
Puopolo ja minä näemme selkeästi, että 'törkytimojen' möläytykset eivät ole uhka demokratialla, vaan päinvastoin tuollaisten mahdollistaminen on edellytys demokratialle. Epäkohteliaitakin asioita täytyy saada sanoa; tuo on enemmän oma häpeä. Toisaalta twittereissä, naamakirjoissa jne voidaan torjua ikäviä tyyppejä helposti. Ei ole ongelma, ..
Puopolo tuo hyvin esille, että julkisuuden ihmisten (ammatinvalintakysymys) täytyy sietää myös julkisuuden kielteisiä puolia. Jos haluaa kirurgiksi niin täytyy kestää veren näkemistä.
Maalitus on myös herättänyt erikseen huomiota. Tuo on eri asia kuin vainoaminen (joka on selvästi laitonta), mutta on tietenkin enemmänkin kuin kiusallista.
Sisäministeriön alkoi selvittämään asiaa ja sen jatkona oikeusministeriö ilmoitti, että tällä hetkellä rikoslaissa on 14 eri kohtaa, jolla maalittamista voidaan suitsia.
Uusia lakeja ei siis tähän asiaan tarvita, vaan käytetään olemassa olevaa lainsäädäntöä.
Haluamme Puopolon kanssa antaa kaikkien ihmisten puhua vapaasti. Tuon estäminen on vakava uhka demokratialle!
07.07.2021Anarkotyrannia - valtion tuleva olemus?
01.07.2021Kuntavaaleissa kokoomuksen valtuustoryhmään
06.06.2021Tanska mahdollistaa turva­paikan­hakijoiden sijoittamisen Euroopan ulkopuolelle
23.04.2021Taikauskoa yliopistoissamme
25.03.2021Vakava uhka demokratialle.
21.03.2021Elpymisväline voidaan kaataa
15.03.2021SDP:n ideologia
06.02.2021Tarkastusviraston pääjohtajan tarkastusmatkat
24.01.2021Hieman sarkastinen kuvaus Suomesta
23.01.2021Pakkosyöttöä kouluissamme

Siirry arkistoon »