Taikauskoa yliopistoissamme

23.04.2021

viime aikoina on tullu esille useita aivan hulluja ja selvästi epätieteellisiä tapahtumia maamme yliopistoissa. Otan tähän kaksi esimerkkiä;

1. Turun yliopisto

Turun Sanomat: "Yliopiston sukupuolentutkimuksen laitoksella yritettiin puhdistaa tulehtunutta työilmapiiriä New Age -suolalla.
New Age -uususkonnon seremonia tapahtui työajalla yliopiston tiloissa maaliskuun alussa.
Seremoniaa edelsivät henkilökunnan talkoot, jossa askarreltiin origamitekniikalla paperista kiteille säilytysastiat."
On vaikea ajatella, miten yliopistoihin on pesiytynyt tieteellisyyden nimissä toimivia ihmisiä ja jopa kokonaisia osastoja, jotka puuhailevat huuhaa-asioita.
Tuo sana huuhaa oli näissä yhteyksissä paljon käytössä Skepsis ry:ssä, jonka aluevastaavana toimin pitkähkön ajan Pohjois-Suomessa.
Toki Turun yliopiston johto koittaa vähätellä asiaa, mutta se ei muuta heidän vastuuta näistä asioista. Voi vain miettiä kuinka paljon tapahtuu muita asioita, jotka eivät näin selvästi tule esille.

2. Tampereen yliopisto

Joakim Vigelius -niminen politiikan tutkimusta opiskeleva nuorimies osallistui sosiaalipuolen kurssiin.

Sukupuoli on siis hedelmöittymisen yhteydessä tapahtuva määrittyminen, jota ei voi muuttaa. Kurssin muut opiskelijat pitivät asiaa päinvastoin omasta halusta ja ajattelusta riippuvana.

Oli siis etäluento jossa 200 osallistujaa, kun opettaja puhui miehistä joilla on kuukautiset, Joakim alkoi kyselemään ja ihmettelemään kurssin chat-kentässä, muut opiskelijat olivat sitä mieltä että on ongelma jos joku on sitä mieltä että miehillä ei voi olla kuukautisia.

Joakim sanoi mielipiteensä selvemmin ja alkoi vaatimaan todisteita siitä, että mieheksi syntyneellä miehellä voisi olla kuukautiset. Tällön chat-kenttä 'räjähti'. Joakimin aivan tavalliset kannanotot aiheuttivat puheenvuoroissa huomattavan pahaa mieltä muissa opiskelijoissa.

Kaveri laittoi sitten twitteriin tuota keskustelua anonyymina (jossa ketään ei voinut tunnistaa), ja tuo herätti valtavaa kiinnostusta ihmisissä (hyvä näin; tällaisia asioita ei tule salata). 

Kaveria syytettiin tuon johdosta häirinnästä, jne.

Tampereen ylioppilaskunnan puheenjohtaja syytti kaveria julkisesti twitterissä transfobiseksi ja tämä kertoo että he ottavat asian käsittelyyn.

Kurssin luennoitsija lähettää sähköpostia, jossa kertoo mm. että transnaiset ovat oikeita naisia ja miehillä voi olla kuukautiset ja mies voi synnyttää. Lopulta luennoitsija (vastuuopettaja) potki kaverin pois kurssilta, kaverille itselleen tätä ei kerrottu, mutta muille kurssilaisille sanottiin, ettei anneta häirikön pilata loppukurssia ja hän on toistaiseksi jäähyllä.

Siis aivan älytöntä keskustelukulttuuria Tampereen yliopistossa, .. juuri päinvastoin kuin ennen on ajateltu keskustelun vapaudesta yliopistomaailmassa. Tämäkään ei tietenkään ole yksittäinen tapaus vaan oletettavasti näitä tapahtuu vaikka kuinka paljon.

Kulttuurimme rappio näyttää alkavan yliopistoistamme.

07.07.2021Anarkotyrannia - valtion tuleva olemus?
01.07.2021Kuntavaaleissa kokoomuksen valtuustoryhmään
06.06.2021Tanska mahdollistaa turva­paikan­hakijoiden sijoittamisen Euroopan ulkopuolelle
23.04.2021Taikauskoa yliopistoissamme
25.03.2021Vakava uhka demokratialle.
21.03.2021Elpymisväline voidaan kaataa
15.03.2021SDP:n ideologia
06.02.2021Tarkastusviraston pääjohtajan tarkastusmatkat
24.01.2021Hieman sarkastinen kuvaus Suomesta
23.01.2021Pakkosyöttöä kouluissamme

Siirry arkistoon »