Julian Assagne

12.04.2023

muistiksi Julian Assange, joka viruu käytännössä vangittuna Britanniassa, koska julkaisi Yhdysvaltojen tekemiä sotarikoksia ja korruptiota, ..
väitetään, että USA:ssa Assange tuomittaisiin yli sadan vuoden vankeuteen, mutta jo nytkin aikarajaton vankeus on tosiasia, .. Britannia näemmä tekee likaisen työn, ..

nähdäkseni selvää on tuo Ruotsin sekoilu syytteissä; ensimmäinen tuomari toteaa, ettei syytteisiin ole perusteita, sitten vaihdetaan tuomaria joka vaatiikin vangitsemista, ..

vaikka Englannin korkein oikeus on päättänyt, ettei Assangea luovuteta USA:han, ja Meksiko on luvannut antaa turvapaikan, niin vankeus Britanniassa siis jatkuu ja jatkuu, .. arvatenkin USA:n painostuksen takia, ..

Grafiikassa voi olla 5 henkilöä, kirja, aikakauslehti, sanomalehti ja juliste

Wikipediasta lainattua:

Ruotsin poliisi aloitti 20. elokuuta 2010 tutkinnan Assangen mahdollisesta syyllistymisestä seksuaalisiin väärinkäytöksiin kahden naisen tehtyä hänestä ilmoituksen. Jutun ensimmäinen tutkija, syyttäjä Eva Finné päätti olla jatkamatta jutun tutkimista, koska hänen mukaan epäilyä raiskauksesta ei ollut. Toinen syyttäjä Marianne Ny kumosi 1. syyskuuta päätöksen ja pyysi 18. marraskuuta 2010 oikeudelta pidätysmääräystä Assangen kuulustelemiseksi. Assangesta annettiin eurooppalainen pidätysmääräys, ja hänet pidätettiin Lontoossa 7. joulukuuta 2010.

Assange on tuloksetta vedonnut Britannian Julkisen sanan neuvostoa vastaavaan Press Complaints Commissioniin lehtiä vastaan, jotka ovat väittäneet että häntä syytetään raiskauksesta. Assange itse piti syytettä salajuonena, jonka avulla Wikileaks yritetään saattaa huonoon valoon. 7. joulukuuta 2010 Assange pidätettiin Britanniassa hänen mentyään vapaaehtoisesti poliisiasemalle. Hänet kuitenkin vapautettiin takuita vastaan 16. joulukuuta 2010.

Assange solmi kustannussopimuksen omaelämäkerrallisesta kirjasta saadakseen katetuksi oikeudenkäynnin kulut. Hän kertoi, ettei hän ole muuten kiinnostunut sen kirjoittamisesta. Assange esitti, että hän ei tule saamaan Ruotsissa oikeudenmukaista kohtelua. Lisäksi Assangen asianajajat epäilivät, että Assange luovutettaisiin Ruotsista eteenpäin Yhdysvaltoihin. Lontoossa annettiin kuitenkin päätös 24. helmikuuta 2011, että Assange voidaan luovuttaa Britanniasta Ruotsiin oikeudenkäyntiä varten. Assangen asianajajien mukaan oikeuden päätöksestä valitetaan. Britannian korkein oikeus päätti 30. toukokuuta 2012 luovuttaa Assangen Ruotsiin vastaamaan syytteisiin seksuaalirikoksista.

Kesäkuussa 2012 Assange pakeni Ecuadorin Lontoon suurlähetystöön, minkä jälkeen hän ilmoitti hakevansa maasta poliittista turvapaikkaa. 16. elokuuta Ecuador ilmoitti myöntävänsä turvapaikan Assangelle. Britannian ulkoministeriö on ilmoittanut, että se on tarvittaessa valmis purkamaan suurlähetystön diplomaattisen koskemattomuuden Assangen luovuttamiseksi Ruotsiin. Sunnuntaina 19. elokuuta Assange piti puheen Ecuadorin lähetystön parvekkeella.

Espanjalainen ihmisoikeustuomari Baltasar Garzón ryhtyi Kesällä 2012 Assangen puolustusryhmän johtoon. YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimiston mielivaltaisia pidätyksiä tutkiva työryhmä totesi Ruotsin ja Britannian viranomaisten mielivaltaisesti rajoittavan Assangen liikkumista ja kehotti turvaamaan hänen koskemattomuutensa ja liikkumisenvapautensa ja maksamaan korvauksia niiden menetyksestä. Assange sai 1. toukokuuta 2019 Lontoossa 50 viikon vankeustuomion oikeuden määräyksen rikkomisesta, kun hän pakeni vuonna 2012 Ecuadorin suurlähetystöön.

Suur-Lontoon poliisi pidätti Assangen 11. huhtikuuta 2019 ja vei hänet pois suurlähetystöstä sen jälkeen, kun Ecuador oli perunut Assangen saaman turvapaikan, jonka turvin Assange oli oleskellut lähes seitsemän vuotta Ecuadorin suurlähetystössä Lontoossa. Ecuadorin presidentti Lenin Moreno perusteli turvapaikan perumista sillä, että Assange rikkoi kansainvälisiä sopimuksia. Assange itse puolestaan piti pidätystään laittomana.

Englannin korkein oikeus päätti tammikuussa 2021 ettei Assangea luovuteta Yhdysvaltoihin hänen mielenterveyteensä liittyvien huolien ja itsemurhariskin takia. Meksikon presidentti Manuel López Obrador tarjosi Assangelle turvapaikkaa tammikuussa 2021.

19.04.2024Raportti väestönvaihdon etenemisestä
11.04.2024Rasismikeskustelu - hallintakeino
09.04.2024Suomi - Pohjolan Kongo
04.04.2024DCA-sopimus, teksti ja muistio
30.03.2024Tekoälyn biasointi - häntä heiluttaa koiraa
07.03.2024Victoria Nuland eroaa: katastofaalinen ura takana
05.03.2024Turvetuotannon muistoksi
02.03.2024Oikeuslaitos on rikki
29.02.2024EU:n ennallistamisasetus
15.02.2024Biden, Blinken ja CIA:n vaaliavustajat

Siirry arkistoon »