USA lakien yläpuolella

30.05.2024

Yhdysvallat maailman hegemonina katsoo olevansa ns. kansainvälisen lain - kuten Kansainvälisen Rikostuomioistuimen (ICC) yläpuolella. https://www.youtube.com/watch?v=ChZZ3GKiNE0

Wikipediasta laintattuna: "Yhdysvallat sääti vuonna 2002 American Service-Members’ Protection Act -lain, jonka perusteella se voi mitä tahansa tarpeellisia ja tarkoituksenmukaisia keinoja käyttäen toimia vapauttaakseen tuomioistuimen toimesta tai pyynnöstä vangitun tai pidätetyn Yhdysvaltain tai sen liittolaisen henkilöstöön kuuluvan."

Tuossa Youtube-videossa kerrotan juuri, kuinka Bush nuoremman aikana 2002 USA:han tuli laki (lempinimeltään Hague invasion act), jonka mukaan Yhdysvaltojen tulee sanktioida Kansainvälistä Rikostuomioistuinta (ICC), jos se haastaa yhdysvaltalaisen tai USAn liittolaisen ao. tuomioistuimeen. , .. laki mahdollistaa myös sotilaalliset toimet Kansainvälistä Rikostuomioistuinta vastaan, .. näin toimii maailmanpoliisimme.

Nyt ICC:n syyttäjä vaatii Israelin pääministeriä ja Hamasin johtoa pidätettäväksi vastatakseen syytöksiin vakavista ihmisoikeusrikkomuksista. Mielenkiintoisella tavalla ao. syyttäjä kertoo, että läntisen valtiot ovat painostaneet tätä olemaan syyttämättä Israelin johtoa, kertoen että ICC on perustettu Putinin kaltaisia rosvoja sekä afrikkalaisia varten, eikä suinkaan länsivaltojen johtoporukoita varten. Ei siis länsimaiseen arvoyhteisöön kuuluvia rosvoja.

Voikin todeta, kuinka 'sääntöpohjainen maailmanjärjestys' perustuu kaksoistandardeihin. Eihän nyt sääntömme meitä itseämme koske.

Useat lehdet uutisoivat kuinka Bidenin hallinto ilmoittaa tukevansa pyrkimyksiä kohdistaa ICC:hen pakotteita. USA ei siis hyväksy ICC:n liittolaisiinsa kohdistuvia toimenpiteitä, .. tämä vaikka USA on tukenut ICC:n toimia silloin kun se on ollut linjassa USA:n ulkopolitiikan kanssa, .. kaksoistandardit tuttuun tapaan.

Useat lehdet kirjoittavat myös kuinka useat USA:n senaattorit lähettivät selvän uhkauskirjeen ICC:lle juuri tästä aiheesta. "The letter was signed by Senate Minority Leader Mitch McConnell of Kentucky as well as Senators Tom Cotton of Arkansas; Marsha Blackburn of Tennessee; Katie Boyd Britt of Alabama; Ted Budd of North Carolina; Kevin Cramer of North Dakota; Ted Cruz of Texas; Bill Hagerty of Tennessee; Pete Ricketts of Nebraska; Marco Rubio and Rick Scott of Florida; and Tim Scott of South Carolina."

Lisäksi oheisella Youtube-videolla näytetään pätkä kuinka senaattori Lindsey Graham kertoo, kuinka syynä sanktioiden asettamiselle ICC:lle ei ole niinkään se, että autamme Israelia, vaan, että suojelemme Yhdysvaltojen toimijoita tulevilta ICC:n syytteiltä.

     ***     ***     ***

Todettakoon vielä, että vaikka yli puolet YK:n jäsenmaista on allekirjoittanut ja ratifioinut ICC:n perussopimksen, niin aika moni valtio on vähintään ratifioimatta: kuten Egypti, Haiti, Iran, Israel, Monaco, Venäjä, Ukraina, Syyria ja Yhdysvallat. Samanmielistä joukkoa siis.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansainv%C3%A4linen_rikostuomioistuin
,
08.07.2024Sotien tarkoitus
24.06.2024Vastavalkea - In memoriam
21.06.2024Brittien vaalit ja vähän muidenkin
30.05.2024USA lakien yläpuolella
11.05.2024Kielipolitiikka ja yöpäivystys
30.04.2024EU-vaalit ja talouden alamäki
25.04.2024Isokallion madonluvut 2013
19.04.2024Raportti väestönvaihdon etenemisestä
11.04.2024Rasismikeskustelu - hallintakeino
09.04.2024Suomi - Pohjolan Kongo

Siirry arkistoon »