Puolueiden takinkäännöistä

Share |

Maanantai 8.10.2012 klo 20.56 - Juha Vuorio


Tarkastelen takinkäännöksiä erityisesti viimeisten kahden hallituksen ja näiden rahoillamme harjoittaman suurten maiden pankkien tukemisien näkökohdasta.

Suomen Keskusta: Keskusta kannatti hallituksessa ollessaan näitä pankkitukeja, oppositiossa ollessaan se on alkanut vastustamaan niitä. Varmaankin häveliäisyysyistä muutos ei tapahtunut "veitsellä leikaten" vaan ehkä noin puolen vuoden kuluessa oppositioaikana.

RKP: Ruotsalaiset ovat saaneet aseman, jossa RKP on kaikissa hallituksissa apupuolueena. Tässä tapauksessa sana "apupuolue" tarkoittaa, että RKP:lle käy kaikkien hallitusten ohjelmat ja linjaukset, kunhan ruotsinkielisten ylisuuriin etuihin ei puututa.

Vihreät: Vihreät ovat olleet molemmissa viimeisissä hallituksissa myötäilemässä noita pankkitukeja, joten tämän perusteella ei voi takinkääntöjä arvioida. Viimeisen ydinvoimapäätöksen myötä voi kuitenkin päätellä, että Vihreät ovat ottaneet RKP:mäisen linjaukset; kaikki käy, kunhan hallitukseen päästään/hallituksessa pysytään.

Kristillisdemokraatit: katso RKP & Vihreät.

Sosiaalidemokraatit ja Vasemmistoliitto: Vasemmistopuolueet ovat päinvastaisessa asemassa kuin Keskusta. Tämä tarkoittaa että SDP ja vasemmistoliitto ovat tulleet myönteiseksi kansainväliselle pankkituelle nyt, kun he pääsivät hallitukseen. Mutta keskustan tavoin häveliäinä tätä muutosta on pitänyt jotenkin häivyttää. Tämä on tapahtunut SDP:n ohjauksessa salaamalla Suomen kansalta sopimukset, joissa on tiettävästi piilotettuna jopa kymmenien miljardien vastuut Suomen kansalle. Lisäksi sopimukset ovat niin monimutkaisia, että asiantuntijoidenkin on niitä vaikea ymmärtää.

Kansallinen Kokoomus: Kokoomus ei ole takinkääntäjä, päinvastoin kuin muut mainitut puolueet. Olen vakuuttunut, että vaikka Kokoomus olisi oppositiossa, niin siltikin Kokoomus kannattaisi rahojemme sosialisointia suurten maiden pankkien tukemiseen.

Avainsanat: puolueet, apupuolue, takinkääntö, pankkituki