USA:n osavaltiot yhdessä rajavartioon

Share |

Lauantai 3.2.2024 - Juha Vuorio


Viimeiset viikot on USA:n etelärajalla ollut mielenkiintoinen näytelmä. Katso oheinen Youtube-linkki. Otsikossa siteerasin "E Pluribus Unum" - "monesta yksi" Yhdysvaltojen toista tunnuslausetta, joka on ainakin osassa kolikkoja näkyvissä.

Presidentti Bidenin aikana on laiton maahanmuutto kasvanut jopa kolmeen miljoonaan vuotta kohden. Trumpin hallinto oli puolestaan saanut maahanmuuton alhaisimpiin lukemiin pitkään aikaan, josta hyvästä tilanteesta Biden aloitti.

Biden purki Trumpin käyttöön ottamat menetelmät - sekä rajalla oleviin rakenteisiin ja käytäntöihin että lainsäädäntöön liittyvät - pikavauhtia tullessaan valtaan. Tuloksena on ollut kasvava maahantulo Bidenin kertoessa valittajille ettei voi asialle mitään, .. uskokoon ken tahtoo.

Teksasin kuvernööri Greg Abbot ei onneksi jäänyt lehdelle soittelemaan, vaan määräsi kansalliskaartin ja muut käytössään olevat siviilipalvelujoukot rajalle valvontaan ja rajaesteiden aikaansaamiseen.

Lisäksi Abbot muodosti muiden samanmielisten osavaltioiden kanssa liittouman, joka käsittää nyt ainakin Alabaman, Alaskan, Arkansasis, Floridan, Georgian, Idahon, Indiana, Iowan, Louisiana, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Etelä-Carolina, Tennessee, Utah, Virginia, Länsi-Virginia ja Wyouming - siis 26 osavaltiot Teksas mukaanluettuna.

Kaikkien näiden kuvernöörit ovat mukana kansalliskaarteineen varmistamassa Yhdysvaltojen etelärajaa, kun presidentti Biden ei suostu hoitamaan tehtäviään. Katso X:llä viikon vanha video aiheesta.

Kuva

Syy, miksi Biden on toiminut koko kautensa ajan yhdysvaltalaisten enemmistön etua vastaan, on nähdäkseni yritysten voittojen maksimointi. Saamalla miljoonittain halpatyövoimaa - joista osa laittomasti, jolloin nämä eivät voi edes valittaa työoloistaan - kasvavat yritysten ja omistavan luokan voitot selvästi. 

Samalla myös kaikkien tavallisten tallaajien palkkatasot laskevat. Tämähän on ollut sitten Ronald Reaganin ajoista lähtien vallitseva suuntaus USA:ssa. Ajanjaksolla vuodesta 1980 lähtien 25 vuotta eteenpäin oli USA:n köyhimmän kymmenyksen absoluuttinen ansiotaso jopa laskenut, kun ylimmällä kymmenyksellä se oli selvästi kasvanut ja ylimmällä prosentilla aivan valtavasti.

Sama kehitys on jatkunut ja jatkuu, mikäli Biden kavereineen pysyy vallassa.