October 7 - tapahtumien pimein puoli

Share |

Tiistai 6.2.2024 - Juha Vuorio


Prof Mearsheimer: IDF killed a ‘good number of Israelis’ on October 7

Professori John D. Measheimer kertoo lyhyellä videolla:

"On selvää, että lokakuun 7. huomattava osa tapettuja israelilaisia ei kuollut Hamasin toimesta vaan heidät tappoi IDF eli Israelin puolustusvoimat. En pidä yllättävänä taistelun tällaisia luonteenpiirteitä, mutta on vaikea jälkeenpäin erottaa näitä tapahtumia toisistaan.

Kun puhutaan Israelin väitetysti käyttämästä ns. Hannibal-direktiivistä, näyttävät asiat toisilta. Se mitä tapahtuu, kun israelilainen - siviili tai sotilas - on vaarassa tulla kidnapatuksi Hamasin tai jonkun muun terroristijoukon toimesta, niin Israelin armeija surmaa nuo israeliaiset itse, jotteivat nämä joudu panttivangeiksi.

Tapahtumien logiikka on siinä, että Israelin kannalta panttivangit ovat julkisessa keskustelussa niin arvokkaita, että Israel joutuu maksamaan näiden lunnaiksi liian arvokkaita asioita. Tällöin on parempi tappaa nämä itse siten, ettei tästä jää liian selviä todisteita.

Professori Mearsheimerin mukaan on runsaasti todisteita, että Israel käyttää tätä Hannibal-direktiiviä kuvatulla tavalla." "Friendly fire" tarkoittaa omien tulitusta.

Samasta aiheesta kertoo myös toinen Youtube-video: 
How Israeli army ordered troops to fire on Israelis on 7 October

Videolla haastatellaan toimittaja Asa Winstanley'tä ja käydään tapahtumia läpi ja kerrotaan mm. että Israelin armeijan raportin mukaan kibbutsin liepeillä olevista tuhotuista autoista noin 70 on tuhottu israelin toimesta tulella helikoptereista, lennokeista tai tankeista. Tämä tehtiin, koska noissa autoissa oltiin viemässä panttivankeja Gazaan, ja Israelin armeija mielummin surmasi israelilaiset, kuin luovutti nämä panttivangeiksi.

Jutussa viitataan israelilaisessa lehdessä olleeseen (Ronen Bergman'in ja Yoav Zitun'in) artikkeliin juuri tästä aiheesta. Juttu on kirjoitettu englanniksi Electronic Intifada -lehteen. Artikkelin mukaan armeijan päämajasta tuli ohje estää panttivankien ottaminen jopa tulittamalla näitä. Lisäksi toimittaja viittaa Israelin armeijan kielenkäyttöön, jossa sotilaiden pelastaminen voidaan tehdä jopa näitä tulittamalla.

Joka tapauksessa tiedetään varmasti, että Israelin armeija on itse ampunut useita panttivankeja Gazassa ja jopa tulittanut tankilla taloa, jossa panttivankeja on pidetty.

Voipa vain pohdiskella, mahtavatko israelilaiset sotilaat hirveästi edes pyrkiä välttämään gazalaisten siviilien ampumisia, kun omienkaan kansalaisten hengellä ei ole paljoa väliä.

     ***     ***     ***     ***     ***

Nämä tapahtumat saavat panttivankien omaisten lisäksi myös muita israelilaisia heräämään. Ohessa linkki Haaretz -lehden artikkeliin "'Unlawful, Unethical, Horrifying': IDF Ethics Code Author on Alleged Use of 'Hannibal Directive' During Hamas Attack", jossa jopa IDF:n omat atuktoriteetit kauhistelevat Israelin toimia.

     ***     ***     ***     ***     ***

Tällaisista hirveistä tapahtumista (terroristihyökkäykset siviilien kimppuun) pitäisi aina tehdä YK:n turvallisuusneuvoston tutkimukset. Käsitykseni mukaan nimeomaan Yhdysvallat estää vetollaan tällaiset asiat ainakin Israeliin liittyvinä, eikä Israel itse kaiken edellisen valossa tietenkään näitä halua.

Olen varma, että jos jompi kumpi edellä mainituista valtioista YK:n turvallisuusneuvoston tutkimuksia näistä tapahtumista haluaisi, niin olisin niistä kuullut.

Eipä näistä valtamedia paljoa kerro.

Kuva artikkelista: "Israeli HQ ordered troops to shoot Israeli captives on 7 October".

Avainsanat: Gaza, Israel