Suomen talouden madonluvut

Share |

Sunnuntai 14.4.2024 - Juha Vuorio


Suomen talous ei ole kasvanut 15 vuoteen, samaan aikaan julkinen velka kasvaa kohisten ja veroja edelleen korotetaan.

Esimerkiksi edellinen hallitus perusteli velan kasvua sekä koronalla että Ukrainan sodalla. Kuitenkin sekä Tanskan että Ruotsin talousluvut - vaikkapa tuo julkinen velka - paranivat samaan aikaan kun meillä huononivat.

Suomen talouden rasitteina ovat nähdäkseni:

1. Euroon siirtyminen. Tämän todistaa aika tyhjentävästi Suomen ja Ruotsin talouslukujen tutkiminen ja vertaaminen vaikkapa 1990-luvun lamasta tähän päivään. Valuutta joustaa helpommin kuin AY-liike. Eivätköhän hitaimmatkin jo tämän myönnä. Euroon mentäessä tästä aiheesta ei käyty juuri mitään keskustelua; normimeiniki siis itämaassamme.

Välillisesti euron ongelmiin kuuluu myös alle kymmenen vuotta euroon siirtymisen jälkeen alkaneet loputtomilta kuulostavat rahan ja vastuiden siirtämiset ja jakamiset euromaiden välillä siten, että olemme koko ajan maksumiehinä, eikä suunta ole muuttumassa. Näitä ei olisi pakko tehdä, mutta Suomen poliittinen johto on nämä aina innokkaasti hyväksynyt.

Tähän kuuluu edelleen välillisesti kaikki Suomesta ulospäin siirrettävä varallisuus, mm. kehitysavut eri muodoissaan. Itse en näe myöskään Ukrainan tukea nykyisellään mitenkään järkevänä. Sota olisi voitu välttää Itävallan tapaisella puolueettomuudella, jos olisi haluttu. Nyt tarkoituksella tuhotaan maa ja arvatenkin meidät myös laitetaan maksamaan tämän turhan sodan valtava ja kauan kestävä jälleenrakennus.

2. Korporatiivinen järjestelmä yleisesti. Tarkoittaa ylipäätään yritystukia, ay-liikkeen valtaa, verottomia etuja säätiöille, yms. Tähän kuuluu ylisuuri julkinen sektori, jota paisutetaan koko ajan. Tähän kuuluu Sitrat, THL:t, Business Findlandit, Suomen Akatemian woke-ideologian mukaiset apurahat, Veikkauksen erilaiset (todellisuudessa usein poliittisin perustein ohjatut) avustusrahanjaot, jne.

Ehkä tähän aihepiiriin kuuluu myös Suomen infran ja muidenkin julkisten omistusten vuosikymmeniä kestänyt myynti ulkomaille aiheuttamaan pysyvää rahavirtaa maastamme pois.

3. Epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka, joka pohjautuu toisaalta nähdäkseni johonkin outoon aatteeseen, että kuka vain tänne tulija automaattisesti edistää yhteiskuntaamme ja toisaalta elinkeinoelämän ja omistavan luokan etuja ajava ajatus, jolla saadaan sekä halpatyövoimaa - että rahanpesua yhteisestä varallisuudestamme näiden tulijoiden avustamisteollisuuteen.

Tähän kuuluu vuosikymmeniä kestänyt voivottelu syntyvyyden alenemisestä, ilman että oikeasti edes yritettäisiin tähän vaikuttaa ja selvittää siihen liittyviä asioita. Totean, että heikon taloustilanteen lisäksi nykyinen järjetön maahanmuuttopolitiikka ja suomalaisten alisteisuus em. tavalla aiheuttaa ihmisissä lohduttomuutta ja heikentää omaa syntyvyyttämme vielä lisää.

4. Järjetön päättelyketju ilmastoasioissa, joilla perustellaan kuinka täällä raukoilla ilmastovyöhykkeillä rasitetaan yhteiskuntaamme mm. maailman kalleimpiin kuuluvilla polttoaineilla, kieltäydytään käyttämästä omia energiavarojamme (turve), lisätään sen sijaan tuurisähköä ja rasitetaan myös maa- ja metsätalouttamme. Maassa, jonka luonto on paremmassa kunnossa kuin juuri missään EU-maassa.

5. Venäjän pakotteiden takia tulemme köyhtymään pysyvästi täällä pussin perällä. Välillisesti myös vaikkapa Saksan heikentymisenä samasta syystä.

Tähän kuuluu sekin, että meille Itä-Eurooppaan saadut sotilaalliset uhat tekevät maastamme entistä vähemmän houkuttelevan ulkomaisille sijoittajille.

Tähän kuuluu myös Yhdysvaltojen aloittama monen rintaman toimenpiteet Kiinaa vastaan. Nyt ei puhutakaan vapaudesta vaan menestyvän Kiinan patoamisesta, jonka toimenpiteitä USA sälyttää myös Euroopan ja Saksan osalle - meidän kaikkien tappioksi.