Voittavatko epädemokraattiset EU-byrokraatit?

04.07.2016

Esko Seppäsellä on tervettä epäilyä kansanvallan yläpuolella toimien EU-byrokraattien tavoitteisiin:

"Euroopassa federalistit ovat ajaneet sekä EU:n että Emun syvään kriisiin. On tehty liian paljon liian nopeasti, eivätkä kansat ole pysyneet vauhdissa mukana.
 
Tulos on sitten tämä: EU on toimintakyvytön yhteisen politiikkansa, rahansa ja demokratiansa puolustamisessa markkinoita, oman edun ajamista ja ahneutta, todellista kansanvaltaa sekä alkaneen kansainvaelluksen lieveilmiöitä vastaan.
 
Iso-Britannian ero EU:sta ei ole vielä toteutunut. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, se ei toteudukaan.
 
Nyt aletaan neuvotella eroamisen ehdoista. Niissä neuvotteluissa EU saattaa esittää briteille uuden esityksen maan jäsenyyden ehdoista, joista ”he eivät voi kieltäytyä”.
 
On kaksi mahdollisuutta toimia sen jälkeen.
 
Uusi esitys voidaan panna uuteen kansanäänestykseen. Alkuperäisestä, ”väärästä” kansanäänestyksen tuloksesta sanotaan, että se ei päde, koska nyt on äänestettävänä Ison-Britannian jäsenyys aivan eri ehdoilla kuin mistä äänestettiin edellisellä kerralla. Sillä menetelmällä on muutettu kansanäänestysten ”väärät” tulokset pariinkin kertaan Irlannissa.
 
Uusi esitys voidaan myös hyväksyttää parlamentissa ilman kansanäänestystä. Silloin sanotaan, että kansanäänestys oli vain neuvoa-antava ja että melkein puolet kansasta äänesti EU-jäsenyyden säilyttämisen puolesta. Tällä menetelmällä eli laatimalla uusi esitys, josta ei kansaa enää päästetty äänestämään, tuhottiin Ranskan ja Hollannin kansanäänestysten tulos EU:n perustuslaista. Tämän vaihtoehdon käyttöä helpottaisi se, jos sitä ennen olisi uuden parlamentin vaalit, joissa vaihtuisivat maan poliittiset voimasuhteet.
 
Älkää, hyvät kaverit, luulkokaan, että Iso-Britannia eroaa EU:sta nyt toteutuneen kansanäänestyksen tuloksen perusteella. Paljon virtaa vettä Thames-joessa ennen kuin todellinen ero voisi toteutua. Tämän sanon 13 vuoden europarlamentin jäsenyyden perusteella ja EU:n perustuslakia valmistelleen konventin jäsenenä.
 
EU ei ole mikään demokraattinen yhteisö vaan siinä valtaa käyttää viime kädessä kansalaisille näkymätön eurokratia, joka ei hyväksy kansanäänestyksiä eikä varsinkaan niiden tuloksia."
25.04.2024Isokallion madonluvut 2013
19.04.2024Raportti väestönvaihdon etenemisestä
11.04.2024Rasismikeskustelu - hallintakeino
09.04.2024Suomi - Pohjolan Kongo
04.04.2024DCA-sopimus, teksti ja muistio
30.03.2024Tekoälyn biasointi - häntä heiluttaa koiraa
07.03.2024Victoria Nuland eroaa: katastofaalinen ura takana
05.03.2024Turvetuotannon muistoksi
02.03.2024Oikeuslaitos on rikki
29.02.2024EU:n ennallistamisasetus

Siirry arkistoon »