Laura Huhtasaari suomalaisten asialla

Share |

Lauantai 20.1.2018 klo 22:31 - Juha Vuorio


Oheinen juttu julkaistiin Kalevassa 20.1

Presidentinvaalit

Presidentin tehtävät voidaan kansalaisen näkökulmasta jakaa virallisiin, joihin kuuluu muun muassa johtaa ulkopolitiikkaa valtioneuvoston kanssa, lakien vahvistaminen ja eräiden nimitysten tekeminen. Sekä epävirallisiin, joihin kuuluu arvojohtajuus ja vaikkapa viennin edistäminen ulkomaansuhteiden hoitamisen myötä.

Laura-Huhtasaari-990x556_02.jpgPorilaisen Laura Huhtasaaren arvomaailma sopii kaikkien noiden tehtävien hoitamiseen. Ihmisenä Huhtasaari on lämmin ja toiset huomioon ottava. Arvoissa Huhtasaaren huomio kohdistuu ensi sijassa meidän suomalaisten hyvinvointiin, jossa on paljon parannettavaa vaikkapa nuorten syrjäytymisen estämisessä ja vanhusten hoidossa.

Valitettavasti nykyään maamme voimavarat käytetään lisääntyvässä määrin aivan muualle kuin edellä mainittuihin asioihin. Turvallisuusasioissa Huhtasaari pitää parempana harjoittaa järkevää rajavalvontaa, kuin lisätä panssariesteitä ja valvontaa maamme sisällä.

Maamme resurssit tulisivat paranemaan Huhtasaaren viitoittamana taloudellisen ja poliittisen itsemääräämisoikeuden palautumisen myötä. Myös tämä parantaisi meidän suomalaisten hyvinvointia.

Pieni ja syrjäinen Islanti käyttää omaa valuuttaa ja antoi pankkien maksaa itse virheistään. Heillä talous onkin paljon meitä paremmassa kunnossa. Saman voi nähdä muistakin pohjoismaista, joilla kelluvien valuuttojensa ansiosta kaikilla talous on meitä paremmassa tilassa.

Huhtasaari on ainoana presidenttiehdokkaana vaatinut totuuskomissiota 90-luvun laman ja pankkikriisin tapahtumien, joihin kuuluvat muun muassa valtavat konkurssimäärät, selvittämiseksi. Tuolloin pankeille annettu avoin valtakirja saada luottotappiot korvattuna valtiolta teki pankeille edulliseksi ajaa yritykset konkursseihin. Lama johtui mitä ilmeisimmin valtiojohtomme jääräpäisestä lukkiutumisesta "oikeaoppiseen" valuutan korkeaan kurssiin.

Laurasta viisas presidentti maallemme.

Juha Vuorio

DI, kaupunginvaltuutettu (ps.)

Oulu

Avainsanat: turvallisuus, liittovaltio, maahanmuutto, suomalaisuus, hyvinvointi