Rasismikeskustelu - hallintakeino

11.04.2024

Saara Huhtasaari kirjoitti Twitterissä huhtikuussa 2024
https://twitter.com/HuhtasaariSaara

Olen aivan samaa mieltä tästä asiasta. Kuka tahansa ihminen voi joutua tilanteeseen, työnhaussa tai missä vain, jossa kokee joutuneensa huonompaan tilanteeseen kuin kuuluisi. Jos sattuu olemaan etnisesti vähemmistöä, tai vaikkapa nainen - niin voi syyttää rasismia tai sovinismia tästä.

Jos taas on valtavirran keski-ikäinen mieshenkilö, niin ei voi syyttää ketään. Eikä välttämättä edes kuuluisi, koska monet asiat ovat vain ihmisten omissa mielissä tapahtuvia, ja myös vaikkapa työhonottaja tekee omat usein rajatapauksissa tunnepohjaisia päätöksiä. Jos otetaan vain yksi ihminen, niin silloin usein jää aika monta ottamatta!

Tässä Saaran kirjoitus:

"Oikea rasismi ja koettu rasismi ovat eri asioita. Rasismia voidaan nähdä melkein missä tahansa asiassa, jos joku niin vain väittää.

Jotta voimme vähentää rasismia, meidän on ensin määriteltävä, mitä se tarkalleen ottaen tarkoittaa, kuinka yleistä se on ja mistä se johtuu.

Rasismia esiintyy siellä, missä on ihmisiä. Mitä tulee Suomeen, niin ei Suomi voi olla kovin rasistinen, kun maailman tyytyväisimmät maahanmuuttajat löytyvät sieltä. Miksi tämä positiivinen asia ei saa ansaitsemaansa tunnustusta?

Tutkimusten mukaan maissa, joissa rasismia esiintyy vähiten, on suurempi tarve osoittaa sen olemassaolo. Etsitään erilaisia mikroaggressioita ja huomaamattomia kommentteja, joita ihmiset eivät edes tiedä käyttäneensä.

Tämä voi johtua siitä, että poliitikot, toimittajat ja tutkijat menestyvät paremmin, kun he löytävät rasismia, seksismiä, ääriajattelua tai muita "fobioita".

Yksi syy-seuraus-suhde, joka ei sovi yhteen vallitsevan narratiivin kanssa, on maahanmuutto. Poliisin tilastojen mukaan maahanmuuttajat syyllistyvät useammin rasistisiin viharikoksiin verrattuna kantaväestöön. Tämä on huomionarvoinen tosiasia, joka ei saa ansaitsemaansa huomiota.

#rasismi #aikapuhua"

11.05.2024Kielipolitiikka ja yöpäivystys
30.04.2024EU-vaalit ja talouden alamäki
25.04.2024Isokallion madonluvut 2013
19.04.2024Raportti väestönvaihdon etenemisestä
11.04.2024Rasismikeskustelu - hallintakeino
09.04.2024Suomi - Pohjolan Kongo
04.04.2024DCA-sopimus, teksti ja muistio
30.03.2024Tekoälyn biasointi - häntä heiluttaa koiraa
07.03.2024Victoria Nuland eroaa: katastofaalinen ura takana
05.03.2024Turvetuotannon muistoksi

Siirry arkistoon »