Kaupungin henkilöstön yhteystiedot näkyviin

Share |

Torstai 8.11.2018 klo 19:11 - Juha Vuorio


Olen pitkään aina silloin tällöin tuskaillut, kun olen yrittänyt löytää henkilöitä kotikaupunkini Oulun kaupunkiorganisaatiosta ja ymmärtää hallintorakennetta että voisin ottaa oikeaan paikkaan yhteyttä.

Siksi tein oheisen valtuustoaloitteen 8.10 2018 valtuuston kokouksessa Oulussa. Aloite sai taakseen suurimman osan kaupunginvaltuustoa, kun kierrätin sen allekirjoitettavana. Suuret kiitokset tuesta!

"Kaupungin organisaatiokuvausten parempi ja yhdenmukaisempi esillepano.

Valtiovarainministeriömme ohjaaman Avoimen hallinnon toimintaohjelmassa tavoitellaan mm. hallintomme avoimuutta. Kaupungin organisaation tietojen olemassaolo, helppous tietojen saamisessa ja mahdollisuus muodostaa ymmärrettäviä kokonaisuuksia tarvittavista alueista ei tällä hetkellä toteudu kaupunkilaisen kannalta riittävän hyvin.

Kaupungin sivuilla ”Organisaatio” on ylätason kuvaus olemassa, tosin siitä puuttuu johtajiston nimet ja yhteystiedot. Mentäessä eri osa-alueille, kaikilla hallintoaloilla tietoja ei löydy kovin helpolla, joissain tapauksissa löytyminen on jopa vaikeaa. Myös organisaatiokuvauksien eri lohkojen ja toimintojen johtajista esimies -tasolle saakka tulee henkilöt pystyä tunnistamaan ja tavoittamaan. Tämä on monella aloilla tällä hetkellä haastavaa tietoa tarvitsevalle.

Esimerkiksi hyvinvointipalveluissa on osa toiminnoista kuvattu kuitenkin varsin hyvin. Mutta monella alueella on kaupunkilaisella, yrityksellä tai muulla tietoja kaipaavalla taholla vaikeuksia löytää yhteystietoja ja ymmärrystä hallintosuhteista.

Esitän/esitämme siis, että kaupungin organisaatiokuvaukset luodaan yhtenäisesti siten, että tiedot henkilöistä ja hallintoalojen lohkoista löytyvät helposti tietoa tarvitsevalle.

Juha Vuorio"

Avainsanat: avoin hallinto, organisaatio, yhteystiedot, kuntahallinto