Oulun valtuusto 9.11.2020, arvokkuus kaukana

Share |

Perjantai 13.11.2020 klo 12:21 - Juha Vuorio


edellisessä valtuustossa nyt maanantaina (9.11.2020) oli erikoinen episodi,
 
meillähän Junes Lokka arvostelee usein maahanmuuttoa eri asioiden yhteydessä ja ainakin tällä kertaa vihreiden valtuutettu Latekoe Lawson Hellu alkoi solvaamaan Lokkaa tämän puheenvuoron aikana,
 
myös vihreiden Satu Haapanen keskeytti Lokan puheenvuoroa ainakin pariin kertaan, ..
 
sanon tuohon että jos ei pidä toisen puheesta, on syytä ottaa oma puheenvuoro ja kertoa asia, .. myös Lokalla on sananvapaus, .. onneksi, .. 
 
vaikka Kalevan pääkirjoitus mainitsikin asiasta yleisellä tasolla, niin tapahtuman osapuolia ei mainittu eikä varsinkaan solvaajaa tai tämän puoluetta,
 
arvelen, että jos meikäläiset olisivat olleet asialla, ei olisi oltu kainoja pääkirjoituksessa tai seuraavan sivun jutussa, .. jokainen voi pohtia mistä johtui häiritsijöiden nimeltä ja puolueelta mainitsematta jättäminen, ..
 
muistelen edelliselta valtuustokaudelta vastaavanlaista tapahtumaa kun vihreiden Lawson Hellu piti samoilla äänenpainoilla samalta raivoamiselta kuulostavan puheenvuoron kohdistuen Olli Immoseen, mutta juuri kukaan ei tainnut saada selvää sanoista, .. kuntalain vaatima arvokkuus oli ainakin kaukana. Immonen sen sijaan käyttäytyi aina hillitysti ja asiallisesti, ..
 
edellisellä valtuustokaudella Lawson Hellu oli vihreiden nimittämänä rakennuslautakunnan puheenjohtaja, tällä valtuustokaudella Lawson Hellu on valtuustopaikan lisäksi vihreiden toinen kaupunginhallituksen edustaja, ..

huomattavaa tuossa kokouksessa oli, että tekniikka ei toiminut, jolloin puheenjohtaja ei pystynyt sulkemaan häiritsijöiden tai aikansa ylittäneiden puheita, mielestäni valtuuston puheenjohtaja Juha Hänninen toimi tuossa hankalassa tilanteessa sen mukaan mikä oli mahdollista, kaikille kuuluu minunkin mielestäni puheoikeus. Mainittakoon, että kerran jouduttiin eräs kokous uusimaan kokonaan erään muotovirheen takia; tuonkin takia tulee olla asioissa tarkkana, ..
 
jos siis kiinnostaa, niin tuossa on videolla Lawson Hellun ja Lokan puheenvuorosta alkaen, ja noin kuusi minuuttia myöhemmin noin kohdassa 6 tuntia 54 minuuttia kuuluu nuo ikävimmät puheenvuorot, ..

itse ajattelen, että tuossa kokouksessa tapahtuneen solvaamisen tulisi johtaa kokouksesta poistamiseen, ja toisten puheiden keskeyttämiset vähintäänkin varoitukseen, ..

Oulun valtuusto 9.11.2020 kohdasta 6h48min

Avainsanat: Oulu, kuntapolitiikka, maahanmuutto


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini