Mitä on kulttuurimarxismi?

Share |

Maanantai 7.12.2020 klo 21.42 - Juha Vuorio


Mitä on kulttuurimarxismi, tuo nykyajan poliittinen valtavirta. Tämä video suomiteksteillä kertoo sen. Kiitos Heikki-TV:lle tuon PragerU -ajatuspajan videon tekstityksestä suomeksi.
 
Tuosta ei ole mitään hyvää sanottavaa. Esimerkkinä laitan kommentteihin Hesarin kulttuurimarxistisen pääkirjoituksen näytille.
 
tässä alkua videosta:
 
kulttuurimarxismin juuret ovat ns. Frankfurtin koulukunnassa, ..
 
kapitalismiin ja neuvostososialismiin kriittisinä he pyrkivät ratkaisemaan perinteisessä marxismissa havaittuja puutteita,
 
työn tuloksena syntyi "kriittinen teoria", jota ajatellaan yhteiskunnallisen muutoksen välineenä,
 
60-luvulle tultaessa Frankfurtin koulukunnan kriittinen teoria alkoi vaikuttamaan Atlantin molemmin puolin vasemmistolaisen ajattelun suuntauksissa, ..
 
nykyisin sen sosiaalitieteitä ja humanistisia tieteitä dominoiva vaikutus näkyy kaikkialla läntisessä yliopistomaailmassa. Esim sukupuolentutkimus sekä ns. valkoisuuden tutkimus, ..
 
Herbert Marcuse on 60-luvun ideologeja, jonka ajatuksien voi ajatella vaikuttavan nykyiseen yliopistokampusten suvaitsemattomaan ilmapiiriin, ..
 
essee vuodelta 1965: "Tukahduttava suvaitsevaisuus". Tuon mukaan väärää tietoisuutta ja siitä hyötyviä vastaan kamppailevia pieniä ja heikkoja vähemmistöjä tulee auttaa: niiden olemassaolon jatkuminen on tärkeämpää kuin säilyttää oikeudet ja vapaudet, joita sortajat ovat käyttäneet väärin, ..
 
kulttuurimarxisimin voidaan ajatella synnyttäneen käsitteet ja liikkeet nimeltä: Sosiaalinen oikeudenmukaisuus, Feminismi, Uusedistyksellisyys ja Jälkikolonialismi, ..
 
riippumatta sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, perheestä, rodusta, kulttuurista tai uskonnosta, yksilön kaikki ominaisuudet tuli kyseenalaistaa. Yhteiskunnan normit ja käytännöt tuli haastaa ja parhaimmillaan muuttaa hyödyttämään sorretuiksi oletettuja ryhmiä, ..
 
kulttuurimarxismissa käsite "työläiset" on korvattu käsitteellä "vähemmistöt", .. enemmistöt on tyypillisesti määritelty etuoikeutetuiksi ja sortajiksi ja vähemmistöt vastaavasti sorretuiksi, ..
sortajia ovat:
- heteroseksuaalit
- valkoiset, erityisesti valkoiset miehet
- perinteellisesti sukupuoliset miehet ja naiset (cis-sukupuolet; valtava enemmistö)
- kristityt
 
kaikissa näissä ratkaisu "ongelmaan" on suosia yo listan vastakohtia. Suositaan siis:
- muita seksuaaliryhmiä
- rodullista monimuotoisuutta
- transsukupuolisuutta (muunsukupuoliset jne)
- islamia ja sen levittämistä
 
tarina jatkuu, mutta tuosta näkee vähän mistä on kysymys. Ja näkee myös sen, että nykyiset järjettömyydet näyttäisivät olevan juuri noista lähteistä ja ajattelumalleista peräisin, ..

https://www.youtube.com/results?search_query=prageru


https://www.prageru.com/series/5-minute-videos/

Avainsanat: marksilaisuus, vasemmistolaisuus, suvaitsemattomuus