Banaanitasavalta Suomi?

Share |

Lauantai 27.3.2021 - Juha Vuorio


Korona-epidemia on ollut riesanamme jo vuoden. Vuosi sitten tiedettiin, että nyt vuoden päästä pitäisi olla kuntavaalit ennalta sovittuna aikana. Oikeusministeri on viime syksystä lähtien vakuuttanut, että vaalit pidetään aikanaan ja tarvittaviin toimiin varaudutaan.

Nyt kuitenkin viime metreillä ilman, että eduskunta on muuttanut lakeja, oikeusministeri on siirtänyt vaalien ajankohtaa ja asettanut eduskunnan tapahtuneen tosiasian eteen. Tähän sotkuun liittyy myös se, että oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kehotti kuntia rikkomaan lakia jättämällä lain mukaisen ehdokasasetannan tekemättä.

Aika monessa länsimaassa vaalit on pidetty aivan normaalisti viimeisen puolen vuoden aikaan. Ei siis Suomessa.

Koronan leviämisen takia tarvittaisiin rajavalvonta, jolla estetään taudin kulkeminen rajojen yli. Vaikka aikaa on ollut kokonainen vuosi, niin hallitus ei saa rajavalvontaa kuriin. Luulisi, että tuollaisen saa aikaiseksi viikossa parissa. Kansalaisten suojaaminen ei taida kuulua pääministerimme Sanna Marinin tavoitteisiin.

Tätä laiminlyöntiä paikataan sitten sillä, että Suomi laitetaan kiinni, tuhoten monen yrittäjän toimeentulo ja rajat siis pidetään auki. Pitäisi olla toisinpäin. Onko tämä tarkoituksellista sabotointia vai kenties punavihreän hallituksemme täydellistä kyvyttömyyttä. Muita vaihtoehtoja en keksi.

Jostain syystä, aivan esimerkkinä, jos vaikkapa Virosta tulee joku töihin suomalaiseen keittiöön, niin ei ole mitään ongelmaa vaatia salmonellatodistusta. Koronaan liittyen tällaisia vaatimuksia ei näemmä jostain syystä voi esittää. Aivan outoa.

Suomessa kehitteillä ollutta nenäsuihkuterokotetta ei ole juurikaan tuettu, vaikka rahaa on jaettu miljardeittain, vaikka minkälaisiin huuhaahankkeisiinkin (esim. Business Finland). Jos tuohon olisi panostettu, olisi rokote todennäköisesti jo valmis. Tulee taas mieleen kysymys tarkoituksellisuudesta.

Oikeusvaltioperiaate tarkoittaa sitä, että EU:n toimielinten tulee noudattaa EU:n perussopimuksia. Nyt kuitenkin EU yleensä, ja erityisesti tässä elvytyspaketissa rikkoo omia sopimuksiaan, siis oikeusvaltioperiaatetta. Tähän liittyen, perustuslakivaliokunta totesi, että kyseinen elvytyspaketti ei kuulu tavanomaisen lainsäädännön pariin. Hallituksemme ei tunnu välittävän tällaisista.

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan: Suomessa voi tuon lain perusteella todellisen tiedon kertominen aiheuttaa tällaisen syytteen. Tämä kuuluu rikoslain lukuun ”Sotarikokset ja rikokset ihmisyyttä vastaan.”

Tuon perusteella on esimerkiksi Päivi Räsästä kuulusteltu useita kertoja Raamatun lauseiden kertomisista ja yksi kuulustelu on saattanut kestää tuntikausia. Ulkoa päin katsottuna kyseessä on tältä osin neuvostotyyppinen poliittinen oikeuslaitos, jota valtakunnan syyttäjämme johtaa.

Vaatimukset lisätä lainsäädäntöä ns. maalitusta vastaan kuuluvat myöskin tavoitteisiin kaventaa sananvapautta. Jo nyt meillä on oikeusministeriön mukaan 14 lakia, joilla tuollaista toimintaa voidaan suitsia. Uutta ei siis tarvita.

Otsikon asioista olisi paljon muutakin, mutta tässä jotain, ..