Valtakunnansyyttäjämme ja vihapuhe

Share |

Perjantai 24.6.2022 - Juha Vuorio


Valtakunnansyyttäjämme Raija Toiviainen jää pian eläkkeelle (Ylen juttu linkkinä). Sanoisin muutoin että onneksi, mutta kun seuraajana on suurella todennäköisyydellä samalla tavoin punavihreää ideologiaa edistävä tuomari, niin muutosta sananvapauden edistämisen suuntaan ei tule tapahtumaan.

Itselläni on pian eläköityvän valtakunnansyyttäjämme kanssa selvästikin täysin päinvastaiset poliittiset ajatukset; Toiviaisen toimintaahan syyttäjänä leimaa politiitinen ideologia, kuten haastattelusta tule esille.

Itse puolestani valtakunnan syyttäjän esittämää retorista periaatetta lainaten tuon esille, että yhteiskunnassamme nyt käynnissä oleva sananvapauden rajoittaminen on tien alku - sen päässä odottaa väkivalta, .. ja totalitärismi, ..

Voi lisäksi tuoda esille kuinka harhaanjohtavasti tämä korkea oikeusviranomaisemme käyttää termejä; esimerkiksi vihapuhetta ei ole määritelty lakeihimme; termiä käytetään - kuten valtakunnansyyttäjä Toiviainen tekee - yleensä poliittisin tarkoitusperin.

Tähän loppuun vielä lainaus YK:n ihmisoikeusjulistuksesta sananvapauteen liittyen:
19. artikla. Jokaisella on oikeus mielipiteen- ja sananvapauteen; tähän sisältyy oikeus häiritsemättä pitää mielipiteensä sekä oikeus rajoista riippumatta hankkia, vastaanottaa ja levittää tietoja kaikkien tiedotusvälineiden kautta.
Suomalainen oikeusjärjestelmä, erityisesti mikäli ajatellaan valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen toimintaa, ei kunnioita oheista artiklaa.