Isot lintumme ja tuulivoimalat

Share |

Keskiviikko 2.11.2022 - Juha Vuorio




tässä jutussa siteerataan oheista Ylen uutista muutaman vuoden takaa,

jostain syystä näistä tuulivoimaloiden aiheuttamista lintukuolemista kerrotaan varsin vähän, syitä tähän voi olla nähdäkseni kaksi:

1) lintukuolemia ei juuri tapahdu (toki tämäkin voitaisiin ja siis pitäisikin uutisoida), ..
2) lintukuolemista ei puhuta, koska ilmastonmuutos ja kestävä kehitys, ..

kaikki merkit viittaavat jälkimmäiseen selitykseen, .. erityisen murheellinen olen tällaisten isojen ja ainakin jossain määrin harvinaisten lintujen kuolemista, ..

muistelen, että esimerkiksi kotkien surmaamisesta tulee jonkinlainen sakko ja reilu korvausvaatimus (ehkä n. 5 000 e), onkohan näitä laitettu tuulivoimaloiden omistajille? Mielestäni pitäisi, ..

arvelen siis, että viranomaisemme katsovat näitä tarkoituksella läpi sormien, väliäkös noilla kotkilla on (joidenkin mielestä) korkeampien hyveiden rinnalla, ..

oheinen uutinen kertoo tuulivoimalan tappamasta merikotkan poikasesta, .. 

tuollaiset tuulivoimalan siivet voivat kulkea luokkaa sata metriä sekunnissa, siis 300 - 400 km/h nopeuksia; linnuilla ei ole mitään mahdollisuuksia väistää tälläisia,

voi kuvitella, kuinka nimenomaan suuremmat linnut ovat pieniä suuremmassa vaarassa näiden silppureiden pyöriessä, ..

joskus sanotaan, että tuulivoimaloiden aiheuttamista lintukuolemista ei kannata välittää, koska kissat tappavat lintuja enemmän, .. mutta eivät kissat taida kotkia tappaa, vaan päinvastoin jos on ollakseen, ..

samat tahot, jotka puhuvat suureen ääneen luontokadosta, hyväksyvät tämän tilanteen ja vaikenevat siitä, .. johtaen meitä kaikkia harhaan, ..

Avainsanat: luontokato, kotkat, salailu, harhaanjohtaminen