Elpymisväline voidaan kaataa

21.03.2021

pitkäaikainen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola, on aktivoitunut viime aikoina mm. suunnitellutn EU:n elpymisvälineen osalta; tässä viimeisin kirjoitus, ..

Korhola näkee nyt ehdotetun elpymisvälineen asioita entisestään pahentavana, vain siirtämällä Euroopan maiden rakenteelliset ongelmat eteenpäin, jossa vajoamme vain syvemmälle keskinäisiin velkavastuisiin ja tulonsiirtoihin.

Vaikuttaa siltä, että ainakin osa mediakentästä on levittämässä tarkoituksella käsitystä, että Suomi ei voi tukipaketille mitään. Näin voi ainakin päätellä Helsingin sanomien pääkirjoituksesta, jossa tämä selkeästi annetaan ymmärtää. Tämä muistuttaa Helsingin Sanomien vetämää poliittista kampanjaa aikoinaan EU:n jäsenäänestyksessä.

Korhola muistuttaa, kuinka Slovenia ei lähtenyt EU:n ensimmäiseen tukipakettiin Kreikan velkajärjestelyissä. Syynä oli se, että Slovenia itse oli juuri käynyt kovan kuurin talouden uudistamiseksi, ja nyt siis haluttiin palkita päinvastainen toiminta. Sloveniaa ei rangaistu.

Korhola muistuttaa aikaisemmassa kirjoituksessaan, että Suomi on ainakin kerran vastustanut muiden maiden yksimielistä kantaa ja saanut EU:n linjan muuttumaan. Kyseessä oli sisäministeri Päivi Räsäsen kieltäytymynen hyväksyä Romanian ja Bulgarian Schengen-jäsenyyttä. Tuo ole koko EU:n etu, jonka monet lienevät myöntäneet jälkeenpäin. Ennen muinoin on ollut päteviäkin ministereitä.

Aikaisemmassa kirjoituksessan Korhola muistuttaa myös eduskunnan perustulakivaliokunnan lausuntoa juuri tästä asiasta:

”Perustuslakivaliokunta ilmoittaa, että EU:n elpymissuunnitelmaan liittyvän sääntelyn valmistelussa otetaan huomioon lausunnossa mainitut valtiosääntöoikeudelliset huomiot ja että valtioneuvoston ei tule asian käsittelyn tässä vaiheessa hyväksyä tai edistää nyt ehdotettua unionin lainanottoa ja jäsenvaltion siihen kytkeytyvää vastuuta avustusmuotoisista tukivälineistä.”

Jostain syystä hallitus ja hallituspuolueet näyttävän yrittävän mitätöidä tämän arvovaltaisen kannanoton. Kyse on myös muusta kuin rahasta, nimittäin siitä, että kansalaisilla ja jäsenmailla on oikeus pystyä luottamanaan sääntöjen noudattamiseen. Tämähän ei toteudu Euroopan Unionin tapauksessa. 

Vielä ei ole liian myöhäistä!

20.11.2021Pauli Vahteran teesit mm. velasta
26.08.2021Suomenruotsalainen ajattelu lähihistoriassamme
20.08.2021Miten käy naisten turvallisuuden translain myötä
18.08.2021Islam - Mitä lännen tulee tietää?
08.08.2021Valkoinen (ja muukin) orjakauppa
07.07.2021Anarkotyrannia - valtion tuleva olemus?
01.07.2021Kuntavaaleissa kokoomuksen valtuustoryhmään
06.06.2021Tanska mahdollistaa turva­paikan­hakijoiden sijoittamisen Euroopan ulkopuolelle
23.04.2021Taikauskoa yliopistoissamme
25.03.2021Vakava uhka demokratialle.

Siirry arkistoon »