Itämeren kaasuputket - kooste

Share |

Lauantai 25.2.2023 - Juha Vuorio


Otsikko on lainattu Seymour Hershin jutusta. 

Jostain syystä, kun on keskusteltu putkien räjäyttäjästä, on tämä lausunto määrätietoisesti jätetty huomiotta, johtunee yksinapaisesta maailmanjärjestyksestä, jossa elämme. Sen sijaan Venäjän syyllisyydestä on puhuttu alusta alkaen usein itsestään selvyytenä, vaikka asiasta ei ole esitetty mitään todellista näyttöä.

Ohessa Bidenin ja Schultzin 7.2.2022 tapaamisen päätteeksi lehdistötilaisuudessa annettu lausunto, jossa Biden lupasi tietyssä tilanteessa hävittää putket. Voi ajatella, että Scholzin korvat kuumottivat hänen kuunnellessaan vieressä Bidenin julistusta.

Edeltävän parin vuoden aikana USA on lisäksi erikseen kieltänyt Saksaa ottamasta käyttöön uudempaa Nordstream kakkosta. Selvästikään Saksa ei ole suvereeni valtio.

En ota tässä kantaa siihen, oliko Saksan energiapolitiikka ylipäätään järkevää, mutta se ei tosiaankaan kuulu toisilla mantereilla oleville valtioille. Kun lisäksi muistaa vanhaa kysymystä: cui bono, eli kuka hyötyy. Yleensähän ajatellaan, että syyllisellä tulee olla motiivi, keinot ja tilaisuus.

Seymour Hersh ja Substack-sivulla oleva selostus.

Seymour Hersh & US History of Secret Operations | Prof. Kuznick

 
    ***     ***     ***     ***     ***


Laitan oheen listaa linkeistä, joihin olen törmännyt, osaan palaan vielä omissa kirjoituksissa.

Ensimmäisenä kaksi YK:n turvallisuusneuvostolle annettua todistusta (ilmeisesti) 21.2.2023:

Columbian yliopiston kansainvälisen talouden ja kaupan professori Jeffrey Sachs Nordstream tutkimusten tilanteesta.

Tässä Sachsin todistus kirjallisesti.

 

Entinen Yhdysvaltojen armeijan upseeri ja CIA:n eläkkeellä oleva asiantuntija Raymond McGovern kertoo Nordstream-pommituksista.

Tässä McGovernin sivu, jossa myös ao. linkki.

Kirjoitan myöhemmin noista lausunnoista omat juttunsa.


     ***     ***     ***     ***     ***

Democracy Now!: Seymour Hers kertoo haastattelussa aiheesta: Reporter Seymour Hersh on "How America Took Out the Nord Stream Pipeline": Exclusive TV Interview.


TRT News haastattelee selkeällä tavalla Hershiä, suosittelen.

GBNew ja mm. Jonathan Steele: Nord Stream - GBNews haastattelee entistä Guardianin ulkomaankirjeenvaihtajaa. Jutussa haastatellaan myös kahta muuta ukkelia, mutta nämä ovat selvästi liikkeellä trollausmielellä; ei puhettakaan että pohdittaisiin oikeasti mahdollisia syyllisiä, näiden motiiveja ja mahdollisuuksia, vaan yrittävät harhauttaa huomion ihan muihin näkökohtiin. Huomionarvoista on myös se, että myös Britannian valtamedia on pääosin vaiennut aiheesta.

Crux-sivusto kertoo aiheesta lyhyillä yhteenvedoilla. Nord Stream Crux-sivusto kertoo aiheesta lyhyillä yhteenvedoilla.

USA pohti enemmän sitä, miten asia toteutetaan, kuin että toteutetaanko Nord Streamin hävittämistä. Keskusteluun osallistuivat mm. presidentin turvallisuusneuvonantaja Jake Sullivan, ulkoministeri Antony Blinken ja ministeri Victoria Nuland.

Mainittakoon, että tuo Victoria Nuland kuuluu aviomiehineen Dick Cheneyn uuskonservatiivijoukkoihin.

NewsClicking kertoo Itämeren kaasuputkista ja siitä, kuinka sekä Norjan että Yhdysvaltojen kaasunmyynti Saksaan on kasvanut huimasti ja kovaan hintaan.

Buddhi käy kaasuputkien räjäyttämistä yksityiskohtaisesti läpi Hershin raportin pohjalta.

Nord Stream - Gravitas 

Halpa venäläinen kaasu auttoi Saksan teollisuutta. Norja oli keskeinen toimija sabotaasissa. Yhdysvallat on koko ajan halunnut Euroopan eroon Venäjän energiasta. Joulukuussa 2021 kaksi kuukautta ennen Venäjän hyökkäystä, Jake Sullivan järjesti USA:n hallintoon kokouksen, jossa pohdittiin reagointia Venäjän mahdolliseen hyökkäykseen tai vastaaviin toimiin. Projekti eteni siten, että tammi-helmikuussa 2022 viimeisteltiin suunnitelma Nordstreamin räjäyttämiseksi.

Maaliskuussa USA informoi Norjaa, tarkempi räjäytyskohde lyötiin lukkoon. Operatiivisen suunnittelun tuloksena päätettiin käyttää yhdysvaltalaisia taistelusukeltajia ja C-4 -räjahdysainetta vuotuisissa Itämeren sotaharjoituksissa. Päätettiin käyttää Panamassa olevaa USA:n laivastotukikohtaa harjoituspaikkana. Norjan P8 valvontalentokone pudotti 26.9.2022 sondin, jolla räjäytykset pari päivää myöhemmin laukaistiin.

Hankkeesta tiesivät USA:n lisäksi siis Norja, joka operatiivisesti suoritti osan likaista työstä sekä myös Ruotsi ja Tanska, koska piti varmistaa, etteivät nämä vahingossa tekisi mitään harmillista hankkeen kannalta.

Baltics 22 sotaharjoitusiin osallistui useita Nato-maita USA:n johtamana. Räjähteet olivat meren pohjassa lähes neljä kuukautta tuon sotaharjoituksen jälkeen.

Valtiosihteeri Blinken sanoi heti tapahtuneen jälkeen, että nyt tapahtuneesta syntyy valtavia strategisia mahdollisuuksila (USA:lle). Nyt on erinomainen mahdollisuus päästä eroon venäläisen energian riippuvuudesta, eikä Venäjä pysty enää käyttämän energiaa aseenaan.

Nord Streamin räjäytys vahvistaa Kiinaa - Barrett  On the 26th September 2022 the Nordstream pipelines under the Baltic Sea were blown up in an act of sabotage, Who did it? In this video I examine the current available evidence and also discuss the article by the world renowned investigative journalist Seymour Hersh who points to Joe Biden and the US administration for causing the damage.

Yhdysvallat kertoo, että Venäjään kohdistuvilla pakotteilla on tarkoitus suojella Eurooppaa Venänän vaikutukselta. Todellisuudessa USA edistää omaa energia- ja muuta teollisuuttaan.

Nord Stream - Hill Käydään läpi mm. YK:n turvallisuusneuvoston mainitut kaksi todistusta. Lisäksi näytetään USA:n hallinnon kiistävä lausunto aiheesta. Ruotsi. Tanska ja Saksa eivät jaa tietojaan yleisesti, eikä myöskään Venäjälle. Hersh:in mukaan jotkut Tanskan ja Ruotsin viranomaiset on pidetty tietoisina hankkeesta, jotta tapahtumat pysyvät salassa.

London Real haastattelee Seymour Hershiä. Pohdintaa myös Bidenin ym motiiveista.

acTVism Munich haastattelee Seymour Hershiä.

Russel Brand haastattelee Seymour Hershiä.

New York Times. Washington Post. Ihmetellään, miksi valtamedia toimii niin yksisilmäisesti vain yhdellä narratiivilla (tarinalla), kuten tämän putkien räjäytyksen tapaus osoittaa. Hersh: tiedämme että venäläiset eivät sitä tehneet. Norjalaiset, jotka auttoivat yhdysvaltalaisia tässä, ovat mm. tuplanneet kaasun viennin Eurooppaan. Kaupalliset motiivit ovat lisäksi aina tärkeitä. Hersh muistelee aikaa, kun Saksat yhdistyivät. Muistelee Willy Brandtin aikaa. James Bakerin aikana tehtiin sopimus Gorbatshovin kanssa, että Nato ei laajene Itä-Saksaa idemmäksi. Tuo kirjattiin ministeriön papereihin. Nyt Nato on laajentunut useassa aallossa itään päin. Venäläiset ja Putin laitettiin syömään tuo. Lisäksi Puolaan ja Romaniaan tuotiin ohjusasemia, joista on 7 minuutin matka Moskovaan. Hersh kiistää, että Venäjä olisi hyökännyt ilman provokaatiota. Eurooppa kärsii (Ukrainan lisäksi) nykyisestä tilanteesta, esimerkiksi BASH suunnittelee siirtymistä Kiinaan.

Joka vuosi Natolla on merisotaharjoitus Itämerellä. Syyskuussa Biden. Ukrainan hallinto korruptoitunut sekä ennen että jälkeen vuoden 2014. Nord Stream 2 valmistui 2020, mutta sitä ei otettu käyttöön USA:n vastustuksen vuoksi. Hersh olettaa, että Bidenin ja kumppaneiden motiivi on eristää Venäjä ja Saksa toisistaan kaupallisesti. Samalla estäen näiden liittoutumisen tulevaisuudessa.

Redacted myös käy aihetta läpi. USA ei saa kiitosta, ehkei kuulukaan. Toinen Redacted.

   ***   ***   ***   ***   ***

Puolalaisen MEP:in lausunto Twitterissä heti räjähdysten tapahduttua. Toki ao. meppi poisti nuo pikaisesti.

 


Kuva

Avainsanat: Nordstream